Ugens barometer

Vinder I Det er kun et par uger siden, at topchefen i Vestjysk Bank Frank Kristensen figurerede længere nede i denne spalte på taberlisten.

Det var, da det forlød, at ingen andre banker bød sig til med nye garantier i et nyt aktiesalg, som banken havde behov. Men ret skal være ret. Efter ugens offentliggørelse af gifteplanerne med Aarhus Lokalbank stiger Frank Kristensen i graderne, da det ikke ligger lige til højrebenet at redde banker i disse tider. Og slet ikke når skæbnen ifølge rygterne allerede er beseglet.

Vinder II

I dansk håndbold er man helt sikkert glad for, at herrelandsholdet trods tidsler på vejen alligevel nåede semifinalen, da ingen andre ville eller kunne. Lige så glade for Ulrik Wilbek & Co. er de sikkert på TV 2, hvor der længe var udsigt til en januarflad fornemmelse med en medaljekamp- weekend uden dansk deltagelse. TV 2 poster pæne beløb i sin håndbolddækning i forventninger om danske medaljekampe. Hele ugen har det set ud til, at pengene var spildt, men at resultaterne magede sig gør nu, at weekendens seertal formentlig tordner igennem, og de dyre annoncørkroner kommer til deres ret.

Taber I

Danske Bank har en langvarig omdømmekamp at kæmpe, og en ny undersøgelse om kundeloyalitet fra Loyalty Group gør ikke den kamp kortere. Her ligger Danske Bank nemlig sidst blandt de syv store banker i Danmark. Hjælpen kan dog være på vej, idet den afgåede topchef Peter Straarup får en stor del af skylden for det sløje omdømme. Billedet kan derfor ændre sig, når Eivind Kolding tiltræder som bankens ordfører i stedet for Straarup, lyder det fra folkene bag undersøgelsen. Man kan dog ikke udelukke, at en imagesejr kræver mere end et enkelt personskifte.

Taber II

Jyske Bank har fået græske bank, og ordførende direktør Anders Dam må lide den tort at nedskrive en halv mia. kr. på grund af bankens fejlvurderinger i Grækenland, og fordi man har afsat penge til et sandsynligt i tab i hedgesagen, hvor kunderne har tabt 800 mio. kr. Det græske eventyr koster 299 mio. kr., og hensættelsen til et muligt tab er 229 mio. kr., og det er i alt 528 mio. gode grunde til at optræde på listen over ugens tabere.

Læs også