Ud med danske obligationer

Renten på de tyske statsobligationer er højere end på de danske. Derfor bør man opgive de danske obligationer og købe tyske gennem tyske investeringsfonde.

Det kan godt være, at det danske landshold i herrehåndbold har slået tyskerne under EM. Til gengæld slår de tyske statsobligationer de danske.

Renten på en dansk statsobligation med 10 års løbetid har i flere måneder været mellem 0,1 og 0,3 pct.point lavere end en tilsvarende tysk statsobligation. Og hvorfor ikke høste den højere, tyske rente, spørger et dansk fondsmæglerselskab.

Når man samtidig tager højde for, at de fleste danskere køber danske obligationer gennem danske investeringsforeninger, som typisk æder 0,6 pct. af afkastet om året, er fondsmæglerselskabet ikke i tvivl om anbefalingen.

»Almindelige danske investorer bør opgive de danske obligationer og i stedet købe tyske obligationer gennem en tysk investeringsfond - altså en ETF. På den måde opnår man både en højere rente og en lavere årlig omkostningsprocent,« siger Peter Rixen, partner i Coin Fondsmæglerselskab.

Tysk risikospredning

..

Læs også