»Ikke alle er banditter i habitter«

Den tidligere tv-vært Jeppe Søe gik konkurs og vil nu kæmpe for bedre vilkår for konkursramte.

Foto: Ole Lind

De konkursramte er alle alene, flove, og har de samme problemer og udfordringer. Uanset om de har tabt milliarder eller er gået ned med et lille enkeltmandsfirma, så har de en lang række ting til fælles, og de har brug for et fællesskab, lyder budskabet fra Jeppe Søe.

Den tidligere studievært gik i 2008 konkurs med sit reklamebureau Widevision. Hans egne erfaringer fra denne ”lærestreg” på livets vej samt de mange henvendelser, han har fået fra andre konkursramte, fik ham til at indse én ting: De konkursramte har brug for en fælles stemme, der kan tale deres sag.

Derfor har han - bl.a. sammen med den fallerede byggematador Christian Correll - startet foreningen Konkurs Danmark. Endnu er der ikke så meget tale om en egentlig forening, men snarere et internetfællesskab, hvor hele 5.000 konkursramte allerede har meldt sig til. Og planerne med foreningen er mange. Den skal fungere som en slags brancheforening for de konkursramte og tale deres sag med én stemme, når der blandt skal laves lovændringer. Men det skal også være en slags ”fagforening”, der kan hjælpe medlemmerne med psykologhjælp, at komme i pressen samt være en indkøbsforening, der kan sikre, at de konkursramte kan få Dankort og telefonabonnement i eget navn.

Mange udfordringer

..

Læs også