Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

iPads 4G-mobilnet duer ikke i Danmark

Apple har tilsyneladende begået en brøler i sin nye iPad.

Foto: AP /Poaul Sakuma

Den ny iPad ventes at komme i butikkerne om godt to uger.

Den er udstyret med det nye lynhurtige 4G-mobilnetværk, som sikrer en internetforbindelse der er flere gange hurtigere end 3G - og hurtigere end flestes danskeres faste internetforbindelse til pc'en.

Men tilsyneladende har Apple overset, at resten af verdens teleselskaber ikke anvender samme mobilfrekvenser, som man gør i USA: Den nye iPad understøtter kun 4G sendt på den amerikanske frekvens. Men i Europa og i Danmark benytter man andre frekvenser end i USA til det mobile 4G højhastighedsnet.

Kan ikke bruges i Danmark

Den nye iPad vil derfor ikke kunne udnytte den indbyggede 4G højhastighedsforbindelse i Danmark.

Den frekvens, det amerikanske 4G anvender, er på 2100 MHz. Og det er den eneste 4G frekvens, den nye iPad understøtter. Men i Danmark kører 4G mobilnettet på frekvenserne 1800 MHz og 2600 MHz.

"Den nye iPad vil ikke kunne køre på vores 4G netværk," bekræfter Telias kommunikationschef, Mette Honoré.

Apple: Kan bruges globalt

I sin pressemeddelelse onsdag aften og på sin hjemmeside gør Apple ellers et stort nummer ud af, at den nye iPad og dens hurtige mobile 4G internetforbindelse kan bruges over hele verden.

Tilsyneladende har Apple fået galt i halsen, at selv om selve 4G teknologien er en global fællesstandard, som alle teleselskaber er enige om og følger, så er de frekvenser (radiobånd), som teleselskaberne sender 4G teknologien ud på, ikke de samme i alle regioner og verdensdele.

Nyskabelserne halveres

Den superhurtige 4G mobildata-forbindelse er ellers den ene af kun to større nyskabelser i den nye iPad. Den ande store nyhed er en skærm med fire gange højere billedopløsning end forgængeren.

At 4G mobil-internetforbindelsen ikke fungerer i Danmark og resten af Europa er dog ikke ensbetydende med, at den nye iPad ikke kan bruges herhjemme. Den indbyggede 3G mobildata-forbindelse fungerer i Danmark. Og der er indbygget såkaldt WiFi internetforbindelse, som er lynhurtig, men kræver, at man er inden for rækkevidde af et trådløst WiFi netværk.

Desuden er der andre knap så store nyheder og forbedringer i den nye iPad. Bl.a. et større 5 megapixel kamera samt hurtigere processor.

Epn.dk har forgæves torsdag forsøgt at få en forklaring fra Apple.

BRANCHENYT
Læs også