TDC-nedbrud sendte politiets it-systemer i sort

Politiet var tirsdag uden kontakt med mail, sagsbehandlingssystemer og telefoni på grund af TDC-nedbrud.

Foto: Johnny Frederiksen

Det var ikke kun hele politiets telesystem, som tirsdag gik i sort på grund af et nedbrud hos landets største teleselskab, TDC.

Også politiets it-systemer var ubrugelige i en periode under et mere end to timer langt nedbrud.

Hos Koncern-it hos Rigspolitiet, fortæller centerchef Ole Sørensen, at nedbruddet også berørte politiets kommunikationslinjer og efterlod it-systemerne ubrugelige.

"Vores mail- og sagsbehandlingssystem er lige nede og vende. Alle de systemer, som kører med en klient/server-løsning, bliver i princippet berørt af det," siger Ole Sørensen.

Med nedbruddet blev også forbindelsen mellem politiets centrale driftsmiljøer og de enkelte stationer ramt.

Han fortæller, at han ikke kender den nærmere årsag til nedbruddet, men at han vil bede TDC om en såkaldt rootcause-analyse og en forklaring på, hvad der skete.

"Jeg har tænkt mig at følge op på det. Jeg har selvfølgelig brug for at få en forklaring på, hvorfor det kan ske," siger Ole Sørensen, der ikke vil konkludere noget, før han har talt med TDC om hændelsen.

Ifølge centerchefen var det ikke det værst tænkelige tidspunkt, nedbruddet skete på, fordi der var relativt stille. Fredag aften havde eksempelvis været langt mere træls, siger han.

Han oplyser, at det så vidt han ved ikke blev nødvendigt at genstarte servere for at få de mange it-systemer op at køre igen, efter at de havde mistet forbindelsen med klienterne.

Onsdag formiddag er det kun call-flow systemet Solidus, der normalt håndterer opkaldene hos Københavns Politi, som er nede. Men alle telefoner virker igen.

Tirsdag aften så tingene en overgang værre ud, fordi både telefonsystemerne og 114-numrene var ude af drift. Derfor iværksatte politiet nødberedskab med alternative telefonnumre på mobiltelfoni.

Nedbruddet hos TDC skyldes, at en backbone-router gik ned i telegigantens MPLS-netværk, (Multi Protocol Label Switching) der er rygraden i firmaets krypterede kommunikationsnetværk, bekræfter firmaet.

Læs også