Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Vikinger angriber OL i London

6.-8. august sender VisitDenmark en delegation med omkring 20 danske vikinger til OL i London.

Som en del af VisitDenmarks markedsføringsfremstød for Danmark skal de i tre dage være med til at sætte fokus på vikinge-attraktionerne her i landet, skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag. - Vikinger er enormt populært i Storbritannien, og når vi har lavet noget med vikinger, har det genereret stor opmærksomhed.

Forhåbentlig kan vikingerne generere en masse presseomtale i de engelske medier, og måske også i internationale medier, siger Lars Schaldemose, der er en af de danske ledere af OL-projektet, der har fået navnet Imagination.

I samarbejde med TV 2 har VisitDenmark lejet et havneområde i London. Programmet for de tre dage med fokus på danske vikinger er endnu ikke fastlagt, men VisitDenmark og vikinge-aktørerne arbejder på, at der blandt andet kommer til at foregå slåskampe og møntslåning, og så kommer vikingeskibet Helge Ask fra Vikingeskibsmuseet Roskilde til at ligge i havneområdet.

Forhåbentlig trækker det mange besøgende, lyder det fra projektlederen.

- Vores mål er, at vi får omkring 20.000 besøgende i området om dagen. Vi skulle gerne få vist til en masse mennesker, hvad Danmark kan byde på inden for vikinge-området, siger Lars Schaldemose. Vikingerne kommer blandt andet fra Frederikssund Vikingespil, Sagnlandet Lejre og Ribe VikingeCenter.

BRANCHENYT
Læs også