Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Nye Apple-produkter i aften

Se hvad du kan forvente, når Apples topchef, Tim Cook, i aften går på scenen.

Topchef i Apple Tim Cook. Foto: Jeff Chiu/AP

I aften skyder Apple sin udviklerkonference, WWDC, i gang.

Det sker i Moscone Center i San Fransisco, hvor flere end 1.000 Apple-udviklere fra hele verden vil være på plads de næste dage.

Og i aften forventes Apple-bossen Tim Cook at løfte sløret for en række nye produkter og teknologier.

"Fantastiske produkter på vej"

Allerede for to uger siden pirkede Apple-bossen til vores alle sammens nysgerrighed, da han under den amerikanske All Things D-konferencen, D10, blev spurgt om, hvad Apple ville præsentere på WWDC og kryptisk svarede:

"Vi har nogle fantastiske produkter på vej."

Men spørgsmålet er, om det bliver i aften, at de produkter ser dagens lys?

Tim Cook leverede ikke svaret på All Things D-konferencen. Men som sædvanlig er rygtestrømmen intens, når det gælder en Apple-præsentation.

De seneste mange år har Apple brugt WWDC til at løfte sløret for den næste version af sit mobile styresystem iOS, og der er allerede dukket billeder fra lobbyen i Moscone Center op, der viser et banner med påskriften iOS 6.

Derudover peger rygtestrømmen også på, at vi vil komme til at se en række nye Macs.

Alt tyder på, at iOS 6 ikke vil byde på store omvæltninger, men snarere vil blive karakteriseret ved en række mindre nyskabelser.

Herunder kan du se nogle af de ventede nyskabelser.

1. Nye kort-funktioner

Den største nyhed i iOS 6 forventes at blive en ny korttjeneste, som Apple selv har udviklet. Den nye korttjeneste vil ifølge rygterne komme til at afløse den indbyggede Google Maps-app på iPhones og iPads.

Den amerikanske avis Wall Street Journal, der normalt er særdeles velunderrettet, når det gælder Apple-historier, skrev for få uger siden, at Apples nye korttjeneste vil blive lanceret i løbet af i år og forventes at blive en integeretet del af iOS 6.

Ifølge Wall Street Journal vil Apple sandsynligvis løfte sløret for kort-app'en på WWDC i aften.

Kortjenesten forventes at have store ligheder med den aktuelle Googles Maps-app på iPhone, men med den forskel, at den vil bygge på en ny 3D-teknologi, der gør det muligt at se dine kort i nogle ret imponerende 3D-gengivelser.

Apple-kilder siger desuden til macsiden 9to5 Mac, at den nye kortapp vil have et mere rent design samt være hurtigere og mere pålidelig end den nuværende Google Maps-app.

2. Facebook understøttelse

Apple og Facebook har tidligere haft en række stridigheder, der formodes at være årsagen til, at iOS 5 fik Twitter-integration, mens Facebook-integrationen måtte vente.

Men forholdet mellem de to Silicon Valley-virksomheder ser ud til at være i bedring, og senest har det amerikanske erhvervsblad Fortune fortalt, at Tim Cook under et møde med en række udvalgte Apple-aktionærer beskrev Facebook som "den virksomhed i dag, der minder mest om Apple."

Og under All Things D-konferencen for få uger siden beskrev Cook ligeledes Facebook som "a great company" og antydede samtidig, at der var nyheder på vej, der vil give Apple-brugerne en bedre Facebook-oplevelse.

Ifølge Mac-siden 9to5 Mac vil den kommende Facebook-integration indebære, at du i iPhone og iPads indbyggede foto-app vil få muligheden for at dele billeder på Facebook på linje med, at du i dag kan vælge at sende et billede med mail eller dele det på Twitter.

Derudover mener 9to5Mac også at vide, at Apples App Store vil få tilføjet "like"/"synes godt om"-knapper, der gør det muligt at like dine favorit-apps på Facebook.

3. Forstyr ikke-funktion

I dag findes der en særlig flyfunktion på din iPhone.

Men iOS 6 forventes også at byde på en ny "Forstyr ikke-funktion", som du kan slå til under møder, eller når du har brug for at koncentrere dig i løbet af arbejdsdagen.

Når "Forstyr ikke-funktionen" er slået til, vil du ikke længere modtage meddelelser fra din telefon, når der kommer nye beskeder eller, når der tikker nyheder ind fra Facebook og andre apps.

4. Siri til iPad

Da den nye iPad blev præsenteret tidligere på året, blev der spekuleret i, hvorfor den ikke havde fået iPhonens intelligente assistent, Siri.

Angiveligt skyldes det, at Apple endnu ikke havde fundet en brugerflade til iPad-udgave af Siri, som virksomheden har været tilfreds med.

Det ser nu ud til at være tilfældet, og 9to5Mac mener at vide, at Siri til iPad ikke vil være en fuldskærm-app som på iPhonen, men i stedet være et slags gardin, der kan hives frem fra bunden af skærmbilledet.

Et andet vedholdende rygte er, at Apple vil præsentere en række nye Mac-computere i aften.

Især den populære Macbook Pro, der ikke har fået nyt design siden 2009, forventes at stå over for et større "make-over".

Og meget tyder på, at Apple vil løfte sløret for de nye computere i aften.

Den teori understøttes blandt andet af, at Apple-siden Appleinsider er kommet i besiddelse af en australsk produktliste, som viser nye produktnumre og priser, der indikerer, at op mod til 12 nye eller opdaterede Mac-modeller er på vej. Desuden meldes der også om, at det tynder ud i lagerbeholdningen af de eksisterende Macs hos mange Apple-forhandlere.

Men hvad vil de kommende Macs byde på?

1. Ny retina-skærm

Det hotteste rygte går på, at en række af de nye Macs vil blive udstyret med en ny skærm med en markant højere opløsning.

Ifølge macsiden 9to5Mac vil skærmen få en opløsning på 2800 x 1800, og skærmen er tidligere blevet beskrevet som den mest betydningsfulde innovation, som Mac-computerne har set i årevis.

Det gættes på, at det er 15"-versionen af Macbook Pro, der vil blive udstyret med den nye skærm. Om andre Macs også vil få glæde af skærmen, er mere usikkert.

2. Nyt design

Der spekuleres ligeledes i, at den nye Macbook Pro vil få et helt nyt og tyndere design.

Ligesom Macbook Air'en vil den formodentlig komme uden optisk drev, men det forventes dog, at den stadigvæk vil være en anelse tykkere end den nuværende Macbook Air.

3. Billigere Macbook Air

Konkurrencen blandt de ekstremt tynde computere er blevet hårdere, efter at de mange ultrabooks har set dagens lys.

Derfor lyder det ikke usandsynligt, at Apple vil overveje at sænke prisen på de billigste Macs. Det taiwanesiske it-medie Digitimes, der dækker Apples kinesiske producenter tæt, rapporterede i starten af maj, at Apple barsler med en Macbook Air til 799 amerikanske dollar.

Hvis rygtet holder stik, vil det sandsynligvis betyde, at den vil få et prisskilt på omkring 6100 kroner i de danske butikker, hvor den billigste Macbook Air i øjeblikket koster 7500 kroner.

Det er dog værd at bemærke, at afsenderen af rygtet er Digitimes, der er storleverandør af Apple-rygter, men langt fra altid rammer rigtigt.

Læs også på Computerworld:

Apple har fået patent på tynde bærbare

Her er fem grunde til, at du ikke skal købe den nye iPad

BRANCHENYT
Læs også