Mangemilliardær smider 60 mia. kr. efter nye fly

Warren Buffett har bestilt en bunke nye fly til særegen forretning.

Waren Buffet har ikke blot haft den helt store pung fremme. For nylig tog han sig en omgang bordtennis med det unge amerikanske OL-håb, Ariel Hsing. Foto: Alyssa Schukar/AP

Mangemilliardæren Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway vil investere næsten 10 mia. dollar (59.7 mia. kr.) i nye fly til et af sine datterselskaber, der udbyder delt ejerskab af privatfly.

Det er selskabet NetJets, som Berkshire Hathaway ejer, der skal have tilført op til 425 fly fra Cessna Aircraft og Bombardier. En ordre på 275 Bombardier Challenger er allerede på tegnebrættet, og 100 af de 275 beskrives af NetJets som fast og betingede ordrer.

Ring efter et fly

NetJets udbyder delvist ejerskab af privatfly, hvilket er en billigere løsning frem for at skulle eje sit helt eget privatfly. Ejerne af flyene kan med blot fire timers varsel meddele, at man har brug for en privatflyvning, og hvis ikke ens eget fly er tilgængelig stiller NetJets et fly af samme type eller større til rådighed.

Siden 2008 har NetJets nedbragt sin flyflåde cirka 20 pct. i takt med at efterspørgslen blev kraftigt svækket som følge af finanskrisen, men nu forbereder selskabet sig på den fremtidige voksende efterspørgsel, hvor man blandt andet håber, at kunne gøre sig på markeder uden for USA, herunder specielt Kina.

Warren Buffetts investeringsselskab Berkshire Hathaway ejer en række selskaber og har en markedsværdi der overstiger 200 mia. dollar (1,194 mia. kr.). 

Læs også