Danica: Pensionsaftale er fornuftig og afbalanceret

Danica Pension hilser den aftale, som pensionsbranchen og Erhvervs- og Vækstministeriet har indgået om ændring af rentekurven, velkommen.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF). ESKESTAD MIK

Aftalen er solid, lyder det i en kommentar fra pensionsselskabet.

- Det er en fornuftig og afbalanceret aftale. Ministeren har taget action i tide og fundet en god løsning, der sikrer, at pensionsselskaberne stadig har frihedsgrader i sine investeringer med henblik på at sikre kunderne en fornuftig pensionsopsparing, udtaler adm. direktør i Danica Pension Per Klitgård og tilføjer:

- Uden en aftale kunne branchen have været nødt til at omlægge til en meget forsigtig investeringsstrategi, hvor der kun var plads til obligationer med lav rente i den traditionelle pensionsopsparing. Det undgår vi nu. Konsekvensen havde været lave afkast og tab på kundernes opsparing, når renten igen begynder at stige.

Per Klitgård er på det rene med, at aftalen alene skal komme kundernes opsparing til gode på den lange bane. En højere rente her og nu eller en større udlodning til ejerne ville ikke være forsvarligt under de nuværende usædvanlige markedsforhold. Derfor har Danica også fuld forståelse for, at der med de større frihedsgrader følger en midlertidig begrænsning af udlodning af overskud samt et loft over kontorenten.

Selvom der nu er indgået en aftale, anbefaler Danica på linje med ministeriets anbefalinger sine kunder til at søge mod markedsrenteprodukter, hvilket i Danicas tilfælde til sige Danica Balance. Årsagen er, at afkastet på det gamle, traditionelle produkt næppe vil give et tilfredsstillende afkast fremover.

BRANCHENYT
Læs også