Selskabets klovn blev direktør

Nu leder han Nordens største firma i branchen.

BENNY BERDINO

PÅ BESØG HOS CHEFEN

65-årige Benny Berdino har levet hele sit liv i cirkus. Hans far Arne Olsen grundlagde Cirkus Arena i 1955, og da han døde 21 år senere blev Benny Berdino cirkusdirektør.

Selvom han har nået pensionsalderen, er Benny Berdino stadig i manegen hver aften, og der håber han på at blive til han dør.

”Jeg håber, at mit liv vil forme sig, så jeg er i vigør, så jeg aldrig nogensinde behøver at få hjælp på nogen måde. Skal jeg sige det sådan lidt dramatisk, så vil jeg helst dø i manegen med skoene på,” siger direktøren.

Nordens største

Benny Berdino, der er født Olsen, har optrådt siden han var syv år gammel.

Fra en tidlig alder havde han store ambitioner for Cirkus Arena, der i dag er Nordens største cirkus med 300.000 besøgende hvert år.

”Min far var meget bekymret for at ambitionerne var for store, fordi han var den cirkusmand som elskede at skabe glæde i den lille by omkring gadekæret, men han vidste, at jeg havde ambitionen om at lave det helt store cirkus.”

Har aldrig brugt en computer

Til trods for at direktøren ingen uddannelse har og aldrig har brugt en computer, kan han formå at holde styr på sine 350 ansatte og øvrige aktiviteter.

Udover Cirkus Arena driver Benny Berdino Cirkusland i Slagelse og udlejer otte cirkustelte rundt om i Europa til andre cirkus og festivaler.

Skal jeg sige det sådan lidt dramatisk, så vil jeg jo helst dø i manegen med skoene på

Benny Berdino, cirkusdirektør

”Jeg er jo selfmade på en eller anden måde. Jeg gik ud af 7. klasse og har aldrig været til en eksamen. Sidenhen kom jeg i det, der hedder livets skole. Her har jeg været til eksamen hver dag. Jeg har dumpet et par gange, men for det meste har jeg bestået,” siger Benny Berdino.

Penge taler man ikke om i cirkusverden ifølge direktøren, men Cirkus Arenas billetindtægter overstiger 45 mio. pr. år.

Indtjeningen i branchen er dog under pres som følge af finanskrisen. Og ifølge regnskabet for Berdino Holding har selskabet haft et underskud på et par millioner de seneste år. Tilbage i 2007 var der et tilsvarende overskud på kontoen.

BRANCHENYT
Læs også