Alternative både skal redde yacht-firma

Både til vindmøller skal nu vende kæmpeunderskud hos dansk yacht-firma.

Der var gabende tomt på værftet

Henry Kierkegaard, adm. direktør, Danish Yachts

For et år siden var der så godt som tomt i de store haller på havnen i Skagen hos Danish Yachts.

Værftet, der har specialiseret sig i luksus-yachter i kulfiber som den prisbelønnede Shooting Star, fik ingen nye ordrer ind, og tallene på årsregnskabet var i rødt.

 "Det stod rigtig dårligt til. Danish Yachts havde faktisk ikke nogle ordrer. Den sidste ordre vi gennemførte, havde vore ejere sat i værk for at sikre sig, at der var noget beskæftigelse. Hvis jeg tegner et billede af sidste år, så havde vi den båd, som vi færdiggjorde, stående i tre måneder, og ud over det havde vi ingenting. Der var gabende tomt på værftet," fortæller værftets direktør Henry Kierkegaard.

Danish Yachts
Danish Yachts er ejet af Skagen Gruppen. Skagen Gruppen er ejet af en Fond i England, stiftet af den nu afdøde Skagen-mæcen Jørgen Philip-Sørensen.

En ny plan

Værftet ændrede strategi og lagde på få måneder produktionen om, så det nu både kan lave luksus-yachter og såkaldte offshore både. Derfor er det i dag et andet billede der tegner sig, når man besøger produktionshallerne på havnen.

Fire ordrer på servicebåde til vindmølleindustrien har fået gang i produktionen. Nu er der travlhed over alt, og ved siden af de etablerede bygninger er der sat et stort telt op for at udvide kapaciteten. Der er ikke plads til produktionen af de mange store både. 

"1. december var vi 28 ansatte, og 1. april var vi 128, så det er gået stærkt, siden vi havde gabende tomme haller. Vi har 7.500 m2, og lige i øjeblikket bruger vi 8.000 m2, så vi er faktisk lidt i minus," siger Henry Kierkegaard.

SE OGSÅ: "Specialskibe er fremtiden for værfterne"

SE OGSÅ: Sådan ser værftets super-yacht til 137 mio. kr. ud

BRANCHENYT
Læs også