Her er verdens bedste reklamefilm

Denne reklamefilm er netop kåret til verdens bedste.

Cannes Lions

I den sydfranske by Cannes har den internationale reklamebranche over den seneste uge hædret de bedste reklamekampagner.

Reklamefilmen "Back to the start" fra den amerikanske virksomhed Chipotle blev ved den lejlighed tildelt Grand Prix-statuen for den bedste reklamefilm det seneste år. Filmen løb også med den største hæder i kategorien "branded content and entertainment".

Firmaet Chipotle er i USA kendt for fast food mexicansk mad. Over de seneste år har virksomheden dog ændret sin måde at producere maden på - så der er fokus på bæredygtighed i produktion. Og det er det som man har ønsket at blive kendt for.

Reklamefilmen er en lille film, der viser, hvordan en landmand laver den lille familiegård om til et industri-landbrug, indtil han indser, at det var en stor fejl og så laver hele driften om til bæredygtigt landbrug.

Stor effekt

Filmen blev først sluppet løs på internettet og er på YouTube set over seks millioner gange.

Herefter blev den vist som reklamefilm i otte uger i biografer over hele USA, inden den til sidst vist på fjernsyn. Det hele kulminerede ved, at den blev vist i sin fulde længde ved de amerikanske Grammy Awards foran 40 mio. tv-seere.

På bare ni dage blev filmen nævnt over 5.000 steder på internettet og fik over 11 millioner hits på Twitter.

Sangen i reklamen er The Scientist sunget af Willie Nelson. Den blev som følge af reklamen den mest populære countrysang i Apples iTunes.

Læs mere om reklamefilmen her

Læs også