Guldregn over bankchefs venner

Venner fra bl.a. vinklubben og tennisbanen har fået overmåde gode lønninger i Finansiel Stabilitet.

Henning Kruse Petersen formand for Finansiel Stabilitet. Foto: Gorm Olesen

Fire af Finansiel Stabilitets formand Henning Kruse Petersens nære venner er blevet indsat på særdeles vellønnede poster i det statslige afviklingsselskab

Det viser en kulegravning, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

Den ene er den tidligere Midtbank-direktør Steen Hove, som Henning Kruse Petersen studerede jura med på universitetet i Aarhus, og som sidste år scorede 6 mio. kr. på at være direktør i den krakkede Amagerbanken.

Kontoret, tennisbanen og vinklubben

Den anden er Niels Heering, som er en del af Henning Kruse Petersens inderste netværk og tennismakker. Han fik sidste år 750.000 kr. for at være bestyrelsesformand i Amagerbanken mod 300.000 kr. til de øvrige bestyrelsesmedlemmer i Finansiel Stabilitet og dennes datterselskaber.

Den tredje er Amagerbankens næstformand Jens Peter Toft, som arbejder sammen med Henning Kruse Petersen i et kontorfællesskab på Sankt Annæ Plads i København. Jens Peter Toft fik sidste år 375.000 kr. for sit arbejde i den krakkede bank.

Endelig viser Morgenavisen Jyllands-Postens kulegravning, at også en kammesjuk fra den private vinklub i Herning, Bourgogneklubben, John Andy Madsen, er blevet hentet til Fjordbank Mors med et nydeligt lønhop fra Nordea.

Kritik fra Rigsrevisionen

Lønningerne i Amagerbanken vakte for nylig kritik fra Rigsrevisionen, der kritiserede de 6 mio. kr. til Steen Hove og konstaterede, at bestyrelseslønningerne i banken lå væsentligt over, hvad man får i andre statslige aktieselskaber.

Henning Kruse Petersen bekræfter, at han bruger sit netværk, når han mangler folk til at stå for afviklingen af banker, men han afviser, at han populært sagt deler ben ud til vennerne.

”Det her har ikke noget som helst at gøre med at dele nogle ben ud. Det har noget at gøre med noget helt andet. Det har noget at gøre med at bruge nogle erfarne, velanskrevne kræfter til at hjælpe til i en krisesituation i den finansielle sektor,” siger Henning Kruse Petersen.

Læs mere om sagen i Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her

BRANCHENYT
Læs også