Regeringen vil af med fedtafgiften

Skatteministeren vil lytte til erhvervslivet og vil afskaffe egen afgift.

Regeringen vil af med sukker- og fedtafgiften, men leder stadig efter den rigtige politiske samarbejdspartner. LIND OLE

Thor Möger Pedersen (SF) ønsker at få fjernet den tidligere regerings fedtafgift, der trådte i kraft den 1. oktober 2011,  samt den sukkerafgift, som skatteministerens egen regering selv var med til at indføre og efter planen skal træde i kraft 1. januar 2013.

Det skriver Berlingske.

Erhvervslivet har brokket sig

Flere fødevareproducenter har været stærkt kritiske over for de forhøjede afgifter, der ifølge dem kan koste danske arbejdsplader.

En kritik skatteministeren lytter til:

"Jeg kan forstå på erhvervslivet, at det er nogle afgifter, som de mener skader danske arbejdsplader og øger grænsehandlen. Meget tyder på, at særligt fedtafgiften, som de borgerlige indførte, har betydet, at danskerne er begyndt at købe smør og andre varer ved den dansk-tyske grænse, som man ellers normalt ikke køber der," siger Thor Möger Pedersen.

Afgifterne på blandt andet smør, ketchup og rødkål giver 2,4 mia. kr. i statskassen.

 

Venstre vil også af med afgifterne

Også partiet Venstre, som regeringen og De Konservative indgik en skatteaftale med, ønsker at fjerne afgifterne.

Venstre vil dog ikke finde pengene ved at hæve bundskatten, hvilket regeringen foreslog under de seneste forhandlinger med partiet.

Regeringen har også tilbudt at forhandle en aftale om afgifterne på plads med Enhedslisten, men her er meldingen, at efter regeringen indgik en "blå" skatteaftale, så skal afskaffelsen af afgifterne ikke finansieres ved at hæve bundskatten.

Det skal være de rigeste, der betaler for at få fjernet afgifterne, siger partiets finansordfører, Frank Aaen, til Berlingske.

 

Læs også