Skandale-direktør træder tilbage

Bob Diamond har forladt posten som chef for storbanken Barclays efter en stor skandale.

Smilet er stort og tænderne velplejede hos Bob Diamond. Men briterne synes ikke, at der er meget at grine af, og Barclays-direktørens renome hænger i laser.  Foto: Jennifer Graylock/AP

Mandag trådte bestyrelsesformanden for Barclays Marcus Agius tilbage. I dag, tirsdag, valgte bankens øverste direktør Bob Diamond også at forlade sin post i den britiske storbank.

Bob Diamonds afgang kommer, efter at banken er blevet afsløret i at have manipuleret med den såkaldte Libor-rente. Det er den rente, som banker låner penge af hinanden til.

Siden Barclays i onsdags blev idømt en bøde på over 450 millioner dollar for manipulering af Libor-renten i perioden mellem 2005 og 2009, har Storbritanniens næststørste bank været under massivt økonomisk og politisk pres.

På trods af, at Marcus Agius mandag meddelte, at han ville træde tilbage skal han ifølge Bloomberg fortsætte på posten og lede arbejdet med at finde en ny direktør.

Omstridt direktør

Den 60-årige Bob Diamond har været den øverste chef for Barclays siden den første januar 2011, men han stopper nu med øjeblikkelig virkning.

"Jeg er dybt skuffet over det indtryk, som sidste uges begivenheder har givet, for det kunne ikke komme længere væk fra sandheden," lyder i en erklæring fra Bob Diamond.

I sin tid som chef for Barclays har Bob Diamond flere gange været i mediernes søgelys.

Ville blive siddende

Bob Diamond har indtil i dag forsøgt at ignorere presset, siden bøden blev offentliggjort i sidste uge. Så sent som mandag aften afviste han, at skandalen ville få ham til at forlade Barclays.

"Jeg elsker Barclays, og jeg er stolt af jer alle. Vi ved alle, at disse begivenheder ikke er repræsentative for vores kultur, og det er mit ansvar at komme til bunds i det og løse det," skrev Bob Diamond i et memo til medarbejderne mandag aften, skriver den britiske avis The Guardian.

I et forsøg på at redde sig selv og banken ud af skandalen skrev den nu forhenværende direktør, at banken ville føre en nultolerance-politik over for de ansatte.

Læs også