Volvo får bøde får sikkerhedskoks

Den tidligere svenske bil er kendt for sikkerheden. Men den er måske dalende.

Arkivfoto: JP

Det tidligere svenske bilmærke Volvo, som eller er kendt for sine robuste kvalitet, ser ud til at have slækket på kravene til sikkerheden.

Volvo skal betale 1,5 mio. dollar (8,9 mio. kr.) i bøder, da de amerikanske føderale myndigheder mener, at bilproducenten har undladt at rapportere sikkerhedsmæssige fejl i tide. Det skriver The Australian.

Indberetninger med huller

The nationale sikkerhedsagentur i USA (NHTSA) annoncerede tirsdag aften, at Volvo Cars North America havde indvilliget i at betale bøden.

I januar 2011 begyndte NHTSA at undersøge, om Volvo i tilstrækkelig grad havde meddelt agenturet om betænkeligheder vedrørende fejlagtig eller ikke-anvendelig brug af airbags i førersiden af 35.000 modeller fra 2010.

- I sidste ende kan undersøgelsen omfatte en gennemgang af seks tilbagekaldelser i 2010 og yderligere en i år, for at afdække beviser for, at Volvo har undladt at indberette sikkerhedsmæssige fejl og overtrædelse af regler til agenturet i overensstemmelse med den føderale lovgivning, siger NHTSA ifølge The Australian.

Strammer op

Ifølge agenturet, har Volvo ikke rapporteret kendte sikkerhedsmæssige fejl inden for fem dage, som er krævet ved lov.

Som en del af forliget, vil Volvo ændre sin beslutningsproces omkring tilbagekaldelse og sikre en rettidig rapportering til forbrugerne og den føderale regering.

Volvos bil-division ejes af kinesiske Zhejiang Geely Holding Group.

Læs også