Chr. Hansen opjusterer efter stærkt tredje kvartal

Ingredienskoncernen Chr. Hansen opjusterer forventningerne til 2011/12 efter en bedre udvikling i tredje kvartal af regnskabsåret end ventet.

PR-foto

Selskabet opnåede i kvartalet en omsætning på 181,2 mio. euro, og et resultat af primær drift (EBIT) var på 51,7 mio. euro.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge SME Direkt ventet en stigning i omsætningen til 177 mio. euro og en vækst i resultatet af primær drift til 47,5 mio. euro fra henholdsvis 170 og 43,5 mio. euro i samme periode sidste år.

- Baseret på de fortsat solide resultater i 3. kvartal har vi justeret vores forventninger, således at der nu forventes en organisk omsætningsvækst på 9-11 pct. (ikke medregnet effekten af prisen på karmin). Vores rentabilitet ventes at forbedres i forhold til sidste år, med en EBIT-margin mellem 26,5-27,0 pct., siger Chr. Hansens adm. direktør Lars Frederiksen i regnskabet.

Nye forventninger

Selskabet ventede tidligere en organisk vækst på 8-10 pct. før indregning af effekt af prisen på karmin. Inklusive effekten af prisændringer på karmin ventes nu en organisk vækst på 6-8 pct., hvor selskabets tidligere forventninger var en organisk vækst på 5-7 pct. Forventningerne til overskudsgraden (EBIT) før særlige poster var tidligere "over" 26 pct.

I tredje kvartal opnåede Chr. Hansen en EBIT-marginen på 28,5 pct. mod 25,6 pct. i tredje kvartal sidste år og konsensus blandt analytikerne på 26,9 pct. Resultatet efter skat blev på 35,2 mio. euro. Ifølge SME Direkt var konsensusestimatet for denne post 33,1 mio. euro.

Læs også