Independent selskab i plus efter to år

Det lille, uafhængige produktionsselskab Popgun har vendt underskud til overskud på kun to år.

Intet bagkatalog, intet farvet produktionsmaskineri, ingen koncern eller moderselskab at læne sig op ad. Produktionsselskabet Popgun Productions, der blev etableret i 2009, er et på alle måder uafhængigt selskab. 
Men markedet har været sultent og på blot to år, har selskabet, der producerer 'Skriftestolen' til TV2,  høstet et overskud.

Mens forrige års regnskab bød på det forventede opstarts-underskud, viste 2011-regnskabet et overskud på 325.000 kr. Samtidig er selskabets egenkapital krøbet fra 75.000 kr. til 400.000 kr. 

Adm. direktør Louise Ellerbæk er tilfreds med resultatet, der rammer det forventede budget. 

"Vi er stolte af, at det er lykkedes os at komme igennem med et overskud. Vi er helt nye på markedet og har ikke noget stort bagkatalog eller et moderselskab, vi kan hente finansiering fra, så vi skal lave alt fra bunden," siger hun. 

Udvikling frem for bundlinje
Forventningerne til 2012 er gode for selskabet, der beskriver sin profil bredt som "underholdning". Nogle - endnu hemmelige - Popgun-formater vil glide over skærmen til efteråret, mens flere ligger klar til at blive produceret i foråret, fortæller Louise Ellerbæk.  

Det vil dog ikke nødvendigvis blive afspejlet i bundlinjen for 2012. For Popgun vil lægge kræfter i udvikling af nye formater og i effektivisering af produktionen. 

"Vi har en forventning om, at vi vil få seks produktioner på skærmen som er udviklede, vi har oparbejdet formater, som er klar til pitch, og så har vi nogle ting, som vi også gerne vil præsentere for udlandet," siger Louise Ellerbæk.

Popgun følger en treårsplan, forklarer hun. Et skridt ad gangen skal virksomheden udvikle sig, så der på sigt også kan blive mulighed for at udvikle større og dyrere formater.

 

Læs også