Nu er det billigt at købe bolig - mener danskerne

Eksperterne har råbt og skreget op om det i lang tid, og nu trænger det igennem.

Ifølge cheføkonomen fra Realkredit Danmark kan den nye skattereform sætte skub i boligmarkedet. Foto: THOMAS BORBERG

Det er i dag billigere at komme ind på boligmarkedet, end det har været de sidste godt ti år.

Men selv om eksperterne sprudler af optimisme over de gode markedsforhold, har danskerne været noget tøvende med at tro på de lyse udsigter.

Det er dog lige så stille ved at ændre sig, viser en ny analyse fra Realkredit Danmark.

Stadig lidt pessimisme

Der er stadigvæk en udbredt tro på, at priserne på boligmarkedet vil falde hos både den almindelige dansker og eksperterne.

Men ifølge Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom hos Realkredit Danmark, så tror danskerne nu for første gang i lang tid på, at det vil blive billigere at sidde i en ejerbolig.

"Den forventede førsteårsydelse er dykket markant i 2. kvartal, så danskerne synes med andre ord, at det er blevet noget billigere at købe bolig. Det kan måske være en af forklaringerne på, at vi på det seneste har set tegn på en begyndende prisstabilisering på boligmarkedet," siger Christian Hilligsøe Heinig.

Stabilt boligmarked i år

Cheføkonomen forventer, at boligpriserne vil stabilisere sig i løbet af andet halvår i år.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig har det især været vigtigt, at rentefradraget blev pillet af bordet under forhandlingerne om skattereformen, og at politikerne er blevet enige om at frede ejendomsværdiskatten frem til 2020.

Til gengæld kan udviklingen i den europæiske gældskrise vise sig at få en negativ indflydelse på boligmarkedet, hvis der ikke snart kommer en varig løsning på vanskelighederne i de gældsplagede sydeuropæiske økonomier.

Har du også ændret dit syn på boligmarkedet?

Læs også