SAS-konkurrent skærer ned

Det finske flyselskab Finnair nedlægger 280 stillinger som led i en større sparemanøvre.

Det finske flyselskab vil skære 20-40 pct af omkostningerne væk for at kunne konkurrere med lavprisselskaberne. Foto: Jussi Nukari/AP

Finnair har tidligere meldt ud, at der skal spares omkring 140 mio. euro (ca. 1 mia. kr.) på flyselskabets omkostninger, og det nu får nu konsekvenser for op mod 280 medarbejdere.

Det er afdelingen for engine and component services, der beskæftiger flymekanikere, som rammes af nedskæringerne i denne omgang.

Fremover bliver det selskabet SR Technics, der skal stå for det arbejde, der før blev varetaget af den nedlagte afdeling.

Finnair er delvist statsejet ligesom en af de nærmeste konkurrenter i SAS. De to selskaber slås dagligt om det nordiske marked.

Støtter fyrede medarbejdere

De fyrede medarbejdere fra det finske flyselskab kan se frem til at få støtte og kompensation fra selskabet til at søge nyt arbejde.

Det varer muligvis ikke længe før de afskedigede medarbejdere får selskab af nogle af deres gamle kolleger, da Finnair allerede er i forhandlinger med et andet selskab om at skære endnu flere afdelinger fra det finske moderselskab.

Selskabet forsikrer samtidig om, at der ikke vil ske ændringer i driften af deres flåde af passagerfly.

Ingen opkøb i sigte

Der har de seneste mange år været spekulationer om, hvorvidt SAS ville opkøbe eller fusionere med den finske konkurrent.

Det er dog blevet afvist på det kraftigste af Finnairs direktør Mika Vehviläin, der hverken vil høre tale om opkøb, fusionering eller partnerskab.

I stedet for har Finnair valgt at samarbejde med en række andre europæiske selskaber som Flybe og Air Berling blandt andet for at skære ned på omkostningerne.

Læs også