Investorer tog risiko af

Efter at være åbnet stort set uændret onsdag morgen bød obligationerne resten af dagen på støt faldende renter herhjemme og i Tyskland.

 Omvendt steg renterne i Italien og Spanien, da investorerne trimmede risici. Aktiviteten var dog meget afdæmpet, da markedet måtte undvære impulser fra USA, som holdt lukket på grund af Uafhængighedsdagen.

- Det er et meget stille marked, fordi amerikanerne holder lukket på grund af 4. juli. Men vi ser, at risikovilligheden bliver pillet lidt ud af markedet igen. Det er sikkerhedselementet, der er temaet i dag, og det giver sig udslag i faldende renter herhjemme, siger obligationshandler Carsten Skødeberg fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

Renten på den toneangivende, danske statsobligation, 3-21'eren, åbnede onsdag omkring tirsdagens slutniveau på 1,34 pct., men faldt siden til 1,26 pct. i takt med, at investorerne søgte mod de mere sikre "varer", herunder altså danske og tyske obligationer. Derimod steg den tiårige rente i Spanien med 16 basispoint til 6,33 pct., og den italienske med 14 basispoint til 5,74 pct.

Famler i blinde

I mangel af nøgletal af betydning havde rettede markedet fokus mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank. Hovedparten af analytikere venter i den forbindelse, at ECB vil sænke sin ledende rente med 25 basispoint til 0,75 pct.

- Det er det, alle kikker frem til. Markedskonsensus er rimeligt enige om, hvad de gør, men de kan selvfølgeligt komme ud og overraske, siger Carsten Skødeberg, der tilføjer, at markedet i øjeblikket famler lidt i blinde, hvor der ikke skal meget til, før at markedet venter fra "risiko på" til "risiko af".

Tyskland solgte onsdag femårige statsobligationer for 3,29 mia. euro, hvilket blev afregnet til en rente på 0,52 pct. mod 0,41 pct. ved den foregående auktion. Det blev lagt bud for 9 mia. euro, hvilket langt oversteg den udbudte mængde på maksimum 4 mia. euro. Dermed blev "bid to cover" det højeste niveau siden 2004, hvilket understreger markedets appetit på statspapirer i "sikker havn"-lande.

Læs også