Cheføkonom: Ingen rentesnyd i Danmark

Systemet gør det nærmest umuligt, lyder vurderingen

Cheføkonom i SEB Thomas Thygesen siger, at selv om det teoretisk er muligt for de danske banker at manipulere med den danske interbankrente, den såkaldte Cibor-rente, gør systemet det svært at snyde og stort set umuligt for individuelle banker at influere på renten. Det skriver dagbladet Børsen torsdag.

Cibor-rentesatser fastsættes på baggrund af indberetninger fra otte storbanker. Af de otte indberetninger fjernes de to højeste og laveste og de resterende fire indberetninger bruges til at fastsætte Cibor-renten.

Cibor-renten er kommet i søgelyset efter at det er kommet frem at den britiske storbank Barclays har fusket med den engelske interbankrente Libor og banken er blevet idømt en bøde på 290 mio. pund (ca. 2,7 mia. kr.). Thomas Thygesen mener dog, at det danske system gør det meget sværere for bankerne at snyde.

- Den er da en forholdsvis sikker metode, da man tager ekstremerne ud. Hvis der var en eller to banker, der ønskede en høj rente, så ville de ikke på egen hånd have nogen indflydelse på renten. Så skal der være mange banker, der trækker i den ene retning, før det kan ses i den samlede Cibor-sats, siger Thomas Thygesen til Børsen.

BRANCHENYT
Læs også