Maskinfabrik fortsætter væksten

Ribe Maskinfabrik A/S er beviset på, at det i Danmark kan lade sig gøre at bevare arbejdspladser og tjene penge inden for denne branche. Men der skal tænkes kreativt. Maskinfabrikken har specialiseret sig i outsourcing og henter størstedelen af sin omsætning på aktiviteter i udlandet.

Det netop afsluttede regnskab for 2003/2004 viser en fremgang i bruttoresultat til 37,7 mio. kr. og et overskud på 8,8 mio. kr., hvilket er maskinfabrikkens hidtil bedste resultat. Der offentliggøres ikke omsætningstal. Ribe Maskinfabrik har tidligere oplyst, at den forventer en omsætning omkring 300 mio. kr. i regnskabsåret 2004/2005.

Ole Juul Jørgensen, hovedaktionær og fjerde generation i den familieejede virksomhed, har en stor del af æren for den gode udvikling. I stedet for at betragte lavprislandene som en trussel, vendte han de lave lønninger til en mulighed. Kodeordet blev outsourcing, ikke kun af Ribe Maskinfabriks egen produktion, men også outsourcing for andre virksomheder. Denne aktivitet har nået så stort omfang, at den dækker over størstedelen af omsætning og indtjening...

BRANCHENYT
Læs også