Gangster-millionæren der fodrer hunde med kobekød

Tim Møllegaard havde kurs mod et liv som rocker, men skiftede spor og blev millionær.

Den 31-årige iværksætter, Tim Møllegaard.  Foto: Niels Hougaard Tim Møllegaard er født og opvokset i Næstved, men bor i dag i København.  Foto: Niels Hougaard

Tim Møllegaard har mistet glæden ved at finde 20 kr. på gaden, efter at han er blevet rig. Faktisk ville han lade mønten ligge, hvis han fik øje på den. Han ville sandsynligvis samle en tusindkroneseddel op, men for at blive oprigtigt glad skulle der ligge mindst 50.000 kr. til ham.

Men at trille en 20’er rigtigt hårdt ned gennem Strøget – det har Møllegaard gjort mange gange.

Tim Møllegaard
  • 31 år.
  • Bor i København.
  • Født og opvokset i Næstved.
  • Højeste uddannelsesniveau er HF.
  • 2004: Stifter MM Medier A/S.
  • 2007: Sælger MM Medier A/S for 70 mio. kr. i aktier og kontanter. Er i dag direktør for Orville Media.

»Alle prøver at dukke sig efter mønten, og folk kommer næsten op at slås om den. Det er sindssygt sjovt.«

Gadedrengen fra Næstved

Tim Møllegaard kalder sig selv for gadedrengen fra Næstved. Han kommer fra den del af Sydsjælland, hvor man skyder efter hinanden, og den svageste bliver slået på. Ikke at hans familie var en flok rockere, men sådan var miljøet, som han søgte.

Han husker, da han som teenager stod i frostvejret på parkeringspladsen ved rockerborgen i Dalby og holdt vagt, mens de store drenge festede. Det var koldt udenfor, men hvad gjorde man ikke for at blive en rigtig rocker. Men en dag blev Møllegaard skudt i benet, og selv om han var fuldstændig færdig, haltede han i sikkerhed. Kuglens udgangshul er blevet til et aflangt ar.

»Den episode fik mig til at stoppe og skifte retning. Og det var meget heldigt, for se, hvordan det er gået mig.«

Hamrende rig iværksætter

Ja, se. Siden er Møllegaard endt med at blive en hamrende rig iværksætter: Først kom han på højskole i et års tid og blev en del af Armsved.dk – en internetportal for drengerøve med hang til biler, damer og fester. Hjemmesiden indbragte ham op mod 30.000 kr. om måneden som 20-årig. For pengene startede han online-reklamevirksomheden MM Medier, som med årene udviklede sig og blev til en succesforretning. Som 26-årig solgte Tim Møllegaard foretagendet til børsnoterede Guava for 70 mio. kr. i kontanter og aktier. Derfra er det gået hurtigt for ”gangster-millionæren”, der nu har Orville Media, som nærmest er en tro kopi af den gamle virksomhed.

Men pengene og samvittigheden er gået hånd i hånd, og det mærkede Tim Møllegaard under en rejse til Bali.

»Fattigdom er bare så ekstremt og sørgeligt, og så kan jeg mærke min samvittighed. Det generer mig, at folk ligger og dør af ikke at få noget mad, mens jeg fodrer mine hunde med kobe-kød til 1.000 kr. kiloet, når vi ikke kan spise op. Nogle af mine venner fra arbejderklassen siger også: »Du giver da ikke hundene kobe-kød?« Men selvfølgelig gør jeg da det, for vi spiser det ikke i morgen.«

  • Læs hele historien om Tim Møllegaard i torsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten.
  • Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer sig bedst. Klik her.
Læs også
Top job