Facebook i frit fald på Nasdaq-børsen

Investorerne er bekymrede forud for næste uges regnskab fra Facebook.

Foto: AP

Investorerne i verdens største sociale netværkstjeneste Facebook, måtte mandag indkassere det største endags fald i aktiekursen siden den 29. maj, hvor bekymringer om selskabets regnskabsfremlæggelse i næste uge får skylden, idet investorer frygter for en aftagende vækst i salget.

Aktien faldt 8,1 pct. til 28,25 dollar i New York ved lukketid mandag og siden børsintroduktionen i maj er aktien dykket hele 26 pct.

- Nogle investorer vælger at sælge ud før Facebooks regnskabsfremlæggelse for andet kvartal den 26. juli, siger Laura Martin, der er analytiker hos Needham & Co i New York til Bloomberg News.

Blandt analytikere forventes det, at selskabet vil fremlægge et salg for andet kvartal på 1,16 mia. dollar, viser analytikerestimater indsamlet af Bloomberg.

Betaler prisen for kortsyn

Web-portalen Yahoo publicerer tirsdag regnskabstal for andet kvartal, hvilket kan give indblik i din nuværende situation på markedet for markedsføring på internettet.

- Aktiens fald kan være forbundet med forventning om en svagere indtjening. Vi får en bedre idé om billedet efter at Yahoo har fremvist sin indtjening i morgen (tirsdag aften red.), siger Laura Martin, der har en købsanbefaling på aktien, til Bloomberg News.

Den anerkendte milliardær og storinvestor Warren Buffett sagde i sidste uge, at investorerne der købte Facebook-aktien ved børsnotering nu betaler prisen for at satse kortsigtet.

Facebooks stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg sagde i sidste uge, at hans største hurdle lige nu var at finde ud af, hvordan man kunne tilpasse selskabets tjenester til mobile enheder.

Læs også