Svensk industrikæmpe skuffer på indtjeningen

Den svenske industrikoncern Alfa Laval har aflagt regnskab for andet kvartal, hvor omsætningen overrasker positivt, mens indtjeningen skuffer en smule.

Foto: Nikolaj Svennevig

Alfa Lavals nettoomsætning steg 11 pct. til 7,81 mia. skr. i andet kvartal i forhold til samme kvartal i fjor, mens det blev til en vækst på 7 pct. i faste valutakurser. Omsætningen var bedre end analytikerestimatet på 7,48 mia. skr.

For første halvår steg omsætningen 11 pct. uden valutakurseffekter til 14,6 mia. skr.

- Alle regioner i Europa opnåede vækst sammenlignet med 2011 grundet flere store ordrer og uændrede grundlæggende forretningsvilkår. Sammenlignet med sidste år var driftsmarginalen negativt påvirket af produkt-mixet og lavere kapacitetsudnyttelse i nogle fabrikker, udtaler adm. direktør hos Alfa Laval Lars Renström i regnskabsmeddelelsen.

Ordreindgangen steg 6 pct. i andet kvartal til 7,9 mia. skr. i forhold til samme periode i fjor, mens udviklingen var flad på kvartalsbasis.

Alfa Lavals justerede EBITDA faldt 2,8 pct. til 1,401 mia. skr., hvilket var marginalt højere end analytikerforventningen på 1,390 mia. skr.

Resultatet før skat var i andet kvartal på 1,107 mia. skr., hvilket skuffede en smule i forhold til forventningerne på 1,132 mia. skr.

Alfa Laval skriver om fremtiden, at det forventer at efterspørgslen i tredje kvartal i år vil være omtrent på samme niveau som i andet kvartal.

Læs også