Bortvist topchef kræver 36 mio. kr.

Den magtfulde direktør for købmandsfonden KFI er klar til kamp.

Marcus Choleva, blev suspenderet fra KFI i sidste uge, og kræver nu en klækkelig kompensation. Foto: Søren Lorenzen

Han har i mange år været en af Danmarks mest vellønnede topchefer.

Og det fik i sidste uge angiveligt bestyrelsen i KFI til at suspendere den mangeårige direktør Marcus Choleva.

Direktøren, der har stået i spidsen for købmandsfonden i et halvt århundrede, fik en årsløn på 12 mio. kr. og hans advokat kræver nu tre års løn som kompensation for bestyrelsen suspendering.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Undersøgelse i gang

Bestyrelsen i KFI har iværksat en intern undersøgelse af forholdene omkring den suspenderede direktør med særlig vægt på hans fyrstelige hyre.

Bestyrelsesformand Frits Rasmussen understreger, at det er bestyrelsen, der suverænt bestemmer direktionens vilkår heriblandt løn.

"Vi har at gøre med en direktør, der har gjort det fantastisk godt, han har været fantastisk selvkørende, for nu at sige det pænt," siger Frits Rasmussen til Børsen.

Det undersøges blandt andet om Marcus Choleva har fået alle bestyrelsesmedlemmernes godkendelse til sin lukrative lønpakke.

Klemte købmænd brokker sig

KFI eller Købmændenes finansieringsinstitut har fået en del kritik fra de trængte små købmænd, der ikke mener, at fonden hjælper de svageste medlemmer godt nok.

"De puger pengene sammen i stedet for at investere i købmandsbutikkerne. Og de sælger butikker fra til vores værste konkurrenter i stedet for at købe op," siger Michael Østergaard, der er adm. dir. for Spar A/S, til Børsen.

Købmandsfonden har en formue på 3,2 mia. kr. En stor del af æren for den store pengetank bliver tilskrevet den magtfulde direktør, Marcus Choleva.

Læs også