Flot regnskab fra Atlas Copco

Den svenske producent af industrikomponenter Atlas Copco er aktuel med sit regnskab for andet kvartal, hvor både omsætningen og indtjeningen kommer ud bedre end analytikernes forventninger.

Atlas Copco oplyser endvidere, at efterspørgslen ventes at være robust.

Omsætningen steg med 17 pct. til rekordniveauet 23,43 mia. skr. i andet kvartal sammenlignet med analytikernes forventninger om en omsætning på 23,00 mia. skr. Den organiske vækst lød på 9 pct. i kvartalet. Ordreindgangen steg med 4 pct. til 23,26 mia. skr. Atlas Copco oplyser hertil, at efterspørgslen ventes at stabilisere sig på det nuværende høje niveau.

Driftsindtjeningen steg med 20 pct. til 5,01 mia. skr. i andet kvartal sammenlignet med analytikernes forventninger på 4,79 mia. skr. Driftsmarginalen var et positivt lyspunkt i regnskabet med en stigning til 21,4 pct. i andet kvartal, efter et i driftsmarginalen var et skuffende punkt i regnskabet for første kvartal.

Atlas Copco er blandt andet peer til FLSmidths mineraldivision, idet begge selskaber sælger til minesektoren. Her skal investorerne holde øje med de specifikke tal for Mining and Rock Excavation Technique divisionen. I denne division steg ordreindgangen med 7 pct. til 8,44 mia. skr. mens omsætningen her steg med 26 pct. til 8,85 mia. skr.

Læs også