Obligationer: Yderst begrænsede udsving

Det danske obligationsmarked viste sig fra den modvillige side torsdag i alt fald for så vidt angår renteændringer.

Markedet var rimeligt statisk dagen igennem trods de mange muligheder for påvirkning fra nær og fjern. Men investorerne besluttede først at afvente de amerikanske nøgletal for inflation og industriproduktion og siden dagens tale fra chefen for den amerikanske centralbank (Fed), Ben Bernanke, til Kongressen i Washington.

Renten på den toneangivende, danske statsobligation, 3-21'eren, lukkede tirsdag uændret i 1,0 pct. Udsvingende dagen igennem var yderst få og små.

Ben Bernankes tale var dagen igennem imødeset med spænding, da antydninger om yderligere kvantitative lempelser efter en serie skuffende økonomiske data siden det sidste pengepolitiske møde vurderedes at kunne udløse rentefald herhjemme. Der var dog ikke umiddelbart nyt om lempelser, ud over en bemærkning om, at "Fed er klar til passende handling," hvilket neutraliserede en lille stigning i den danske rente på 0,2 basispoint.

Fra den europæiske scene holdt Spanien auktion over 12 og 18 månedes obligationer. De 1-årige statsobligationer røg over disken til en rente på 3,918 pct. mod 5,074 pct. ved den tidligere udstedelse, og de længere papirer endte med en rente 4,242 pct mod 5,107 pct.

De amerikanske forbrugerpriser samt industriproduktion i juni viste sig uden nævneværdige udsving i forhold til det ventede. Forbrugerpriserne var uændrede, mens produktionen steg 0,4 pct.

Læs også