Politiker: 3F bruger mafiametoder

3Fs trussel om at lukke Vejle Amts Folkeblad må ikke bære frugt, siger Joachim B. Olsen

Arkivfoto: Jesper Voldgaard

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen, er fortørnet over de metoder, som fagforbundet 3F nu har bragt ind i striden med restaurant Vejlegården i Vejle.

3F har presset Vejle Amts Folkeblad til fremover at afvise alle annoncer fra restaurant Vejlegården ved at true med, at avisen ikke vil blive trykt, såfremt den indeholder annoncer fra restauranten.

"Konfliktramt  vare"

3F mener, at restaurantens annoncer er en konfliktramt vare, der lovligt kan blokeres, ligesom øvrige leverancer til og fra restauranten. Restaurant Vejlegården kan således heller ikke få bragt post, hentet affald eller modtage varer fra de normale leverandører.

”Det er helt forrykt, at 3F nu bringer regulære mafiametoder ind i en faglig konflikt og på den måde tager hel avis og dens læsere som gidsler. Hverken Vejlegården eller Vejle Amts Folkeblad har gjort noget som helst ulovligt, og jeg kan slet ikke beskrive, hvor usympatisk jeg synes, 3F’s arbejdsmetoder er,” siger Joachim B. Olsen.

Skiftede til Kristelig Fagforening

Restaurant Vejlegården opsagde tidligere på året sin overenskomst med 3F og underskrev i stedet overenskomst med Kristelig Fagforening.

”Fagbevægelsen har naturligvis ret til at arbejde for bedre arbejdsvilkår for sine egne medlemmer. Men hvis en restaurant ønsker at tegne overenskomster med andre, skal den selvfølgelig have lov til det. Mafiametoder som dem, 3F bruger, hører overhovedet ikke hjemme i Danmark,” siger Joachim B. Olsen.
 

BRANCHENYT
Læs også