Her er forskellen på 3F og Krifa

Der er stor forskel på overenskomsterne i de to fagforeninger.

3F har indledt en blokade imod Restaurant Vejlegården, efter at ejeren lavede overenskomst med Krifa. Foto: Jan Dagø

Hvorfor er det egentlig, at 3F blokerer restaurant Vejlegården? Spørgsmålet er stillet utallige gange på diverse debatfora på nettet, og 3F har forsøgt at forklare, at man gør det, fordi restauranten forsøger at slippe for at behandle medarbejderne ordentligt, mens man i Kristelig Fagforening anser det for at være et slagsmål imellem to organisationer, hvor den ene (3F) ikke mener, at der er plads til den anden (Krifa).

Men kigger man på de to overenskomster, viser der sig at være forskelle på de 46 punkter, som overenskomsterne indeholder. 3F har sagt, at deres er bedre på 41 ud af 46, mens Krifa sådan set er enig i det synspunkt bortset fra, at der mangler nogle mellemregninger, når man stiller de to aftaler op over for hinanden.

Sammenlign selv de to overenskomster her og læs mere i papirudgaven af Jyllands-Posten i morgen.

Hackerangreb og frihedskæmpere

Den faglige konflikt, der på fjerde måned har udmøntet sig i, at 3F har lavet blokade imod restaurant Vejlegården, som ikke får leveret post og hentet skrald og har været forhindret i at annoncere i Vejle Amts Folkeblad, er blevet lidt af et tilløbsstykke især i den seneste uge.

Senest har anonyme hackere grebet til ulovligheder og lagt 3F's og HK's hjemmesider ned i sympati med restauratøren Amin Skovs kamp imod 3F, mens Saxo Bank-direktør Lars Seier Christensen har udloddet 200 kr. til 250 forskellige gæster, der skulle have lyst til at spise stegt flæsk eller andet på Vejlegården, og frihedskæmpere fra Anden Verdenskrig har også givet udtryk for deres sympati for Amin Skov.

Og fronterne er trukket helt skarpt op: 3F har meddelt, at kun en overenskomst med 3F fra Vejlegårdens side kan få konflikten til at stoppe, mens Amin Skov har sagt, at det bliver over restaurantens lig. Hellere gå konkurs end bukke under for 3F's pres.

Mafiametoder eller lovligt?

Konflikten har medført en hidsig diskussion mellem den traditionelle fagbevægelse på den ene og ikke mindst borgerlige politikere på den anden side.

Bl.a. Liberal Alliances Joachim B. Olsen har talt om mafiametoder fra 3F's side, mens 3F fastholder, at fremgangsmåden er helt efter den bog, som har været gældende, siden arbejdsmarkedets parter indgik hovedaftalen for 113 år siden.

Joachim B. Olsen mener dog uagtet, at loven er overholdt, at metoderne stadig er mafiøse.

BRANCHENYT
Læs også