Tatovører vil have Smiley-ordning

Billige og farlige kopifarver fra Kina kunne måske udrydes, mener Dansk Tatovør Laug.

En smiley-ordning kunne dæmme op for hjemmetatovørerne og billige kopifarver fra Kina. Arkivfoto: Colourbox

Det kunne dæmme op for hjemmetatovørerne og de billige kopifarver fra Kina.

Det siger indehaverne af tatovørbutikken State of Grace i Køge, Brian Andersen og Tau Oeftiger, der begge har arbejdet som professionelle tatovører i 14 år og har kunder fra hele landet, til DAGBLADET Køge.

Forbud mod tatoveringsfarver

Miljøministeriets varslede forbud mod tatoveringsfarver, som er mistænkt for at være allergi- og kræftfremkaldende, har vakt stor ærgelse og irritation hos de professionelle tatovører, fordi det skaber usikkerhed og ikke vil sætte en stopper for amatør-tatovører og de kopifarver, som kan købes af alle og enhver på nettet.

De to Køge-tatovører er ret sikre på, at det netop er kopifarverne og de ukyndige hænder, der er skyld i diverse rædselsberetninger om tatoveringer, som medfører store gener for den tatoverede. Og de efterlyser derfor klare retningslinjer og et regulært forbud mod at tatovere uden autorisation.

- Lige nu er der ingen lovgivning om noget som helst på området. Det bør der være, siger Brian Andersen og Tau Oeftiger.

Skal begrænse svineriet

Ifølge formanden for Dansk Tatovør Laug, Johnny Hansen, har det varslede forbud mod de dårlige tatoveringsfarver netop fået Dansk Tatovør Laug til at presse på for at få indført en slags Smiley-ordning på området.

- Og den skal ikke kun omfatte farverne. Den skal også omfatte hygiejnen og de rent faglige evner. Det vil kunne være med til at begrænse det svineri, der foregår hjemme ved køkkenbordet, siger Johnny Hansen til DAGBLADET Køge.

BRANCHENYT
Læs også