Midtjyske rigmænd i stor konkurshandel

To milliardærbrødre solgte fabrik for 300 mio. kr., som de året efter købte tilbage for 20 mio. kr.

Advokat Tommy V. Christiansen Arkivfoto: Ole Lind

To milliardær-brødre fra den midtjyske by Brande ved Herning, Carsten og Jens Risvig Pedersen, gjorde en særdeles lukrativ handel i forbindelse vindmølleselskabet Skykons konkurs.

Det mener tidligere Skykon-direktør Jesper Øhlenschlæger, som i en ny bog langer hårdt ud efter de to brødre og den tidligere kurator på dele af Skykon-konkursen Ole Søgaard-Nielsen fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen.

Beskyldninger mod advokat

Jesper Øhlenschlæger mener, at advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, som også er advokat for de to Brande-brødre, alt for billigt lod Carsten og Jens Risvig Pedersen købe en tårnfabrik fri af konkursen for 20 mio. kr.

Samme fabrik havde de to brødre solgt til Skykon et år tidligere for 300 mio. kr., som de to brødre i den forbindelse fik i hånden.

Ole Søgaard Nielsen og Tommy V. Christiansen fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen afviser beskyldningerne og peger blandt andet på, at det var en advokat fra Lett Advokatfirma, der var kurator på det datterselskab under Skykon, der prissatte og solgte fabrikken til de to brødre.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Carsten og Jens Risvig Pedersen.

  • Læs meget mere om sagen i onsdagens udgave af Erhverv&Økonomi i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag, hvor Jesper Øhlenschlæger også fortæller om et stort lån, han fik tilbudt af Amagerbanken en sen nattetime i 2009.
  • Få digital adgang til artiklerne. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her
Læs også