Bankerne udskyder redegørelse om skandalerente

Længe ventet redegørelse om sommerens store skandalesag er udskudt af ”lavpraktiske grunde”.

Ifølge pressechef i Finansrådet Mikael Winkler er det forkert at tale om en udskydelse. Foto: Finn Frandsen

Den var lovet inden udgangen af august.

Redegørelsen om bankernes håndtering af den stærkt udskældte Cibor-rente, som har trukket store overskrifter over sommeren

En stribe danske storbanker er under mistanke for at have manipuleret med den toneangivende rente for på den måde at plukke kunderne uden at komme i konkurrence med hinanden.

Bankernes brancheorganisation Finansrådet havde meldt ud, at redegørelsen ville komme senest fredag i denne uge, men nu lyder meldingen, at den først kommer på tirsdag.

Lavpraktiske årsager

Ifølge pressechef i Finansrådet Mikael Winkler er det forkert at tale om en udskydelse.

”Der er to helt lavpraktiske grunde til, at den først kommer på tirsdag. Den ene er, at hvis vi kommer med den sent fredag, så vil man kunne mistænke os for ikke at tage hensyn til de medier, som ikke udkommer i weekenden,” siger Mikael Winkler til epn.dk.

”Og når den så ikke kommer mandag, skyldes det, at vi har en stor direktørkonference, og at vi derfor ikke vil kunne håndtere sagen den dag,” siger han.

Mikael Winkler afviser, at udskydelsen skyldes, at redegørelsen indeholder ”snavs”, som Finansrådet først skal have fundet ud af, hvordan man vil håndtere.

Cibor-renten er den styrende rente for at lang række af bankernes udlån, herunder en række erhvervsudlån, andelsboliglån og realkreditlån.

BRANCHENYT
Læs også