Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Obama truer Kina med handelskrig

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har beskyldt Kina for ulovlig subsidiering af landets bilindustri.

Haraz N. Ghanbari/AP

Dermed øges udsigten til en handelskrig mellem de to lande.

Dermed blusser uenighederne mellem de to dominerende handelskræfter op, skriver The Telegraph.

Ifølge en klage indgivet hos verdenshandelsorganisationen WTO mandag har Kina subsidieret industrien med 1 mia. dollar (5,7 mia. kr.) mellem 2009 og 2011 ved at hæve tolden på den amerikanske eksport af bil-dele. Kina var dog ikke sene til at slå tilbage med en ny klage hos WTO om, at Washington på samme måde havde planer om at hæve tolden på import fra Kina.

Under det amerikanske præsidentvalg har Obama har været under stigende pres fra den republikanske, rival Mitt Romney, for skabe en hårdere tone over for Kina i en række spørgsmål, herunder subsidier og beskyttelse af de amerikanske ejendomsrettigheder.

- Det er for lidt og for sent for amerikanske virksomheder og familier i middelklassen, siger Mitt Romney.

Ifølge eksperter afspejler de nylige klager en stigende tendens til, at både USA og Kina vil benytte WTO til at løsne spændingerne i handlen mellem de to lande. Mandagens klage var den femtende i rækken, som Washington har indgivet mod Beijing.

WTO's embedsmænd fra begge lande har to måneder til at forsøge at løse uoverensstemmelserne, før sagerne går til en potentiel høring i brancheorganisationen.

BRANCHENYT
Læs også