Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Diplomatisk krise presser japansk rederi ud af Kina

Japanske medarbejdere bliver forbudt at rejse til Kina.

Kinesiske demonstranter på vej mod den japanske ambassade i Beijing. Foto: Ng Han Guan/AP

Det japanske rederi, Kawasaki Kisen, der både råder over container-, gas- og tørlastskibe samt containerterminaler, har forbudt sine medarbejdere at rejse til Kina efter at de anti-japanske demonstrationer i Kina nåede nye højder i weekenden.

 Det skriver shippingavisen Lloyds List.

- Fra i dag har vi forbudt vores personale at tage til Kina. Vi beslutter, hvornår vi løfter forbuddet afhængig af situationen, siger en talsmand for Kawasaki Kisen, ifølge Lloyds List.

Demonstrationerne i weekenden, der er opstået på baggrund af ejerskabsuoverensstemmelser omkring Senkaku-øerne, var ifølge flere medier de værste siden 2005, og de har også kostet flere butikslukninger i Kina fra japanske selskaber.

Blandt andet har bilproducenterne Toyota, Honda og Nissan ifølge Bloomberg News lukket dele af selskabernes produktion i Kina.

Elektronikgiganten Canon har allerede meddelt, at selskabet vil lukke fabrikker i Kina, mens branchekollegaen Panasonic melder om skader på flere af dens faciliteter i Kina.

Selskabet Seven & I Holdings, der står bag 7-Eleven-butikkerne i Japan, meddeler desuden, at det vil lukke 211 butikker i Kina, mens også flere andre butikskæder varsler lukninger.

BRANCHENYT
Læs også