0

Finanstilsynet lukker i om TV 2-sag

Om Vestjysk Bank og TV 2 har begået lovbrud vides ikke, men Finanstilsynet overvåger markedet nøje.

Finanstilsynet vil ikke udtale sig om, hvorvidt den er gået ind i sagen om TV 2 og Vestjysk Bank. Illustration: epn

Børsetiske regler
  • Københavns Fondsbørs har udgivet et regelsæt for etisk korrekt handel på fondsbørsen.
  • Reglerne gælder for medlemmer af Københavns Fondsbørs - dvs. banker og børsmæglere.
  • Reglerne indebærer bl.a., at medlemmet foretager handlen loyalt og korrekt i kundens interesse, samt at den udføres på redelig vis over for markedets øvrige aktører.
  • Fondsbørsmeddelelser skal gives til markedet før alle andre.
Kilde: Dansk Aktionærforening

Onsdag kom det frem, at TV 2 tilsyneladende havde et forudgående kendskab til, at Vestjysk Bank måtte foretage betydelige nedskrivninger og samtidig skifte ud i toppen af ledelsen. TV 2 var således først med nyheden - hurtigere end selskabsmeddelsen fra Vestjysk Bank.

Kl.10 præcis offentliggjorde Ole Krohn, finansredaktør på TV 2 Finans,  nyheden om Vestjysk Bank, og kl. 10:00:01 kom fondsbørsmeddelelsen.

Finanstilsynet overvåger markedet, og det er den, der går ind i sager vedrørende påvirkning af aktiemarkedet. Her sikrer tilsynet bl.a., at markedet er det første, som modtager meddelelser om ændringer i selskaber med en børsnotering.

Kender sagen

Er du orienteret om sagen med Vestjysk Bank og TV 2, og er Finanstilsynet gået ind i den konkrete sag?

"Vi følger med hele tiden, og jeg så godt artiklerne, som florerede rundt i medierne i går. Men jeg må, kan og vil ikke kommentere den konkrete sag," siger Hanne Råe Larsen, kontorchef i Finanstilsynet, til epn.dk.

Hvordan foregår et forløb helt generelt, når I bliver opmærksomme på, at der er begået lovbrud?

"Typisk oplyser banker, medier eller fondsbørsen os om, at der ifølge dem er begået et lovbrud. Og så forholder vi os til sagens karakter," siger kontorchefen, som forklarer, at der er stor forskel på omfanget af sagerne, og derfor er tidhorisonten og kompleksiteten i en sag meget forskellig.

Inside eller dumhed

Det er ikke alle sager, som behandles ens.

"Det er klart, at hvis der er tale om insiderhandel - altså at de implicerede bedvidst forsøger at påvirke markedet - så reagerer vi kraftigt og prompte. Men der er også de mere uskyldige tilfælde, hvor der er tale om, at der er begået en mindre uanselig fejl. Og her kan virksomhederne slippe med en påtale," siger Hanne Råe Larsen.

Finanstilsynet fører tilsyn med alle sager.

"Det er vores job at følge med i, hvad der sker. Det er også vores job at behandle sagerne fortroligt, hvorfor vi selvfølgelig har tavshedspligt," forklarer hun.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også