0

Her er de fradrag, du glemmer

Danskerne snyder hvert år sig selv for mange millioner. Se hvad du skal huske.

Hans Peter Christensen
  • Hans Peter Christensen er uvildig privatøkonomisk rådgiver og stifter af Uvildige.dk.
  • I serien "Din Økonomi" giver han råd og tips til at optimere din privatøkonomi inden for bl.a. budget, lån, skat, pension, opsparing og investeringer.
  • SE ALLE AFSNIT AF DIN ØKONOMI - KLIK HER

DIN ØKONOMI

Ifølge en undersøgelse, som Skat lavede i 2006, snyder danskerne hvert år sig selv for 730 millioner kroner ved at glemme at oplyse alle fradragene på selvangivelsen.

"Din forskudopgørelse og selvangivelse er blevet automatiseret og udfyldt på forhånd af Skat. Det kan nemt blive en sovepude, så du selv glemmer at kontrollere det," fortæller den uvildige privatøkonom, Hans Peter Christensen, Uvildige.dk.

Her er de fradrag danskerne typisk glemmer:

Befordringsfradrag

Selv om Skat har forudfyldt noget i din forskudopgørelse, er det ikke sikkert, at det nu også er den vej, du reelt kører. Så selv om du kører en længere vej, har du ret til fradraget, hvis det er den nemmeste vej på arbejde.

Børnebidrag

I forbindelse med skilsmisse kan man trække børnebidrag fra.

Hvis ikke man selv oplyser det, så får man dog ikke fradraget. Det er især aktuelt, hvis man har flere børn eller en høj indkomst, så man betaler et højere bidrag.

Din opgørelse er udfyldt på forhånd af Skat. Det kan nemt blive en sovepude, så du selv glemmer at kontrollere det

Hans Peter Christensen, Uvildige.dk

Renteudgifter

Har du private lån - eksempelvis familielån, så skal du selv indberette det. Ellers får du ikke fradrag for dem. De fleste renteudgifter til bank- og realkredit er forudfyldt.

Investeringer

Husk at indberette tab, så det kan blive modregnet i senere gevinster.

Husk at udfylde forskudsopgørelsen korrekt

Hvis du ikke betaler nok i skat, så skal du betale restskat. Her lægger Skat strafrenter på allerede fra nytår. Altså er godt stykke tid inden du får din årsopgørelse. Det kan blive dyrt - så sørg for at få justeret din forskudsopgørelse.

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også