Ung mor på kontanthjælp får millionomsætning

For tre år siden var Nanna Petersson på kontanthjælp. I dag er den 23-årige kvinde iværksætter og mor.

Jeg satser på at omsætte for 1 mio. kr. i år, siger Nanna Petersson, der havde en startkapital på kun 5.000 kr. Foto: Sisse Dupont

Glem alt om Dovne-Robert og Fattig-Carina, for her kommer historien om Iværksætter-Nanna, der først var på kontanthjælp, for inden dette år er omme at have solgt tøj for 1 mio. kr.

Med onlinetøjbutikken Dressme.dk er hun blevet kvinde i eget hus og godt på vej til at skabe en forretningsmæssig succes, efter at hun for tre år siden forgæves ledte og ledte efter en arbejdsgiver, der ville hyre hende.

Startkapital på 5.000 kr.

Men der var ikke noget at gøre. Finanskrisen havde sat ind, og hun måtte tage til takke med offentlig forsørgelse og gå på kontanthjælp. Men det var bestemt ikke noget for den driftige kvinde, som blev mere og mere desperat og kedede sig gudsjammerligt.

Derfor tog hun sagen i egen hånd og brugte de 5000 kr., hun havde optjent i feriepenge, til at etablere egen tøjforretning. Hun fandt en leverandør, hvor hun købte alt tøjet - to-tre stykker af hver genstand - og solgte det videre med fortjeneste.

Har ingen lån

Især kjolerne var der efterspørgsel på, og langsomt har hun fået bygget forretningen op uden at have taget et eneste lån i banken, og det gør hende ikke mindre stolt af, at hun i 2012 runder en milepæl i omsætningen, når man tænker på, at hun begyndte med fem tusindlapper:

»Jeg satser på at omsætte for 1 mio. kr. i år. Det er rimelig tæt på nu, og jeg kan næsten sige med sikkerhed, at vi når det. Det er skønt og noget, jeg slet ikke havde regnet med,« lyder det optimistisk fra Nanna Petersson, der ikke har fået stillet sulten, og i 2013 håber hun at fordoble salget.

Kun fem dages barsel

I øvrigt blev hendes iværksætterliv ikke ligefrem lettere, da hun for et år siden blev mor til datteren Melissa. Det tillod kun Nanna Petersson at holde fem dages reel barsel, mens datteren har været med på armen, når der skulle pakkes og afsendes varer eller besvares kundeopkald.

Til gengæld kan hun glæde sig over, at familiens yngste nu har nået dagplejealderen, og det giver arbejdsro i dagtimerne.

  • Læs hele historien i Morgenavisen Jyllands-Posten
  • Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst. Klik her
Læs også