VW er på vej med mini-SUV

Bilproducenten nøjes dog i første omgang med at kalde Taigun for en konceptbil.

Sådan ser den nu - den nye Taigun, der står på samme platform som VW up!. Den er dog lidt længere og med større akselafstand. Foto: Volkswagen Taigun er lillebror til Tiguan og Touareg. Foto: Volkswagen

Den tyske bilproducent Volkswagen er tilsyneladende på vej med en mini-SUV.

Taigun-modellen vises frem på biludstillingen i Sao Paulo, og VW kalder den i første omgang for en konceptbil, fordi der endnu ikke er truffet nogen beslutning om at sætte den i serieproduktion. Det sker først, når producenten har vurderet modtagelsen af bilen.

Samme platform som up!

Med en længde på 3,86 meter er Taigun-modellen kun 32 cm længere end minibilen up!, som er blevet en kæmpesucces for VW.

De to modeller står da også på den samme platform. SUV-modellen er 1,73 meter bred, og VW lover selv, at bilen har god plads til fire personer. Den indvendige plads er vokset i forhold til up!, fordi SUV'en har en akselafstand, der er 5 cm længere - 2,47 meter.

Trecylindret benzinmotor

Motormæssigt er mini-SUV'en udstyret med en ny trecylindret benzinmotor på 1,0 liter. Men i kraft af turbo leverer motoren 110 hk og en drejningsmoment på 175 Nm. Bilen har en manuel seks-trins gearkasse. Motoren skulle række til en topfart på 186 km/t.

VW opgiver bilens forbrug til 21,2 km/l.

Selv om bilen med sidepaneler, beskyttelse af bunden og højere frihøjde minder om VW's større SUV'er Tiguan og Touareg, understreger VW dog, at Taigun er tiltænkt et liv i byen.

Læs også