David Trads undskylder nazi-anklage

Tidl. chefredaktør for Information undskylder ni år gammel forside.

David Trads undskylder forkert forsidehistorie over for tidligere spindoktor i VK-regeringen. Foto: Lars Krabbe

Bedre sent end aldrig. Ni år efter, at Dagbladet Information bragte en stort opsat artikel, hvor de hængte daværende kirkeminister Tove Fergos (V) rådgiver, Henrik Gade Jensen, ud som højreekstremist, undskylder bladets daværende chefredaktør nu.

Det sker efter, at DR her til aften tog historien op i programmet "Hængt ud på forsiden".

"Jeg undskylder hermed over for Henrik Gade Jensen, at vi dengang bragte historien, og jeg undskylder, at jeg ikke tidligere har beklaget den, skulle det vise sig, grundløse anklage," skriver David Trads her til aften på sin facebook-profil.

Stillede ikke op i program

Information bragte tilbage i 2003 en forsideartikel, hvor de skrev, at Henrik Gade Jensen var højreekstremist og havde nazi-forbindelser. Men det var altså ikke korrekt, og det får nu David Trads til at lægge sig fladt ned.

"Artiklen, hvis offentliggørelse jeg naturligvis havde det fulde ansvar for, viste sig ikke at være korrekt - og derfor burde den aldrig have været bragt," skriver David Trads.

David Trads optrådte ikke selv i aftenens program, og det får en del af hans venner på facebook til at undre sig. En af dem er Martin Ågerup, der er direktør i den borgerligt-liberale tænketank CEPOS.

"Kære David, din undskyldning klæder dig. Men det havde klædt dig endnu bedre, hvis du havde fremsagt den for åben skærm i dagens dokumentar om sagen. Må jeg spørge dig, hvorfor du nægtede at deltage i programmet?" spørger han.

Mange årsager til sen undskyldning

David Trads henviser i et lignende spørgsmål fra samfundsdebattøren Katrine Winkel Holm til sin oprindelige undskyldning, hvor der som en begrundelse for den sene undskyldning står:

"Det kan der være mange grunde til, men ingen af dem er relevante," skriver han.

David Trads var chefredaktør på Information i perioden 2002-2004.

Læs også