Kasi-Jesper lun på nyt smykkeeventyr

Pandora-succes giver Jesper Nielsen udsigt til op mod 800 mio. kr., mener han selv.

Efter to mislykkede forsøg på at gøre sig i sportsverdenen som ejer af henholdsvis håndboldklubben AG København og storsponsor i Brøndby IF afviser Jesper Nielsen, at han har en fremtid i sportens verden.  Foto: Tobias Selnæs Markussen

Et opløftende regnskab fra smykkeselskabet Pandora har givet tidlige juleglimt i øjnene hos den forhenværende mangemillionær Jesper "Kasi" Nielsen.

Den tidligere medejer af smykkeselskabet mener nemlig, at den forbedrede indtjening i Pandora puster nyt liv i den earn out-aftale, som han har lavet med selskabet, og som skal komme til udbetaling i 2015.

"Hvis man regner på det nu, passer det med, at det er et sted mellem 600 og 800 mio. kr., jeg skal have i 2015. Så jeg er selvfølgelig rigtig glad for at se, at det her går den rigtige vej igen," siger Jesper Nielsen til dagbladet Børsen.

Nedskrevet til en brøkdel

Pandora har ellers så sent som i det seneste årsregnskab nedskrevet værdien af aftalen til blot 51 mio. kr. Det er blot en brøkdel af de 518 mio. kr., som aftalen i første omgang blev vurderet til.

Beløbet udregnes efter en matematisk formel. Pandoras topchef, Björn Gulden, har ikke ønsket at kommentere Jesper Nielsens earn out-aftale over for Børsen, men ifølge Jesper Nielsen selv skal han bl.a. have halvdelen af indtjeningen i 2014 ganget med fire. Det er den udsigt, der har fået danskeren til at øjne et overraskende comeback.

Vil finde tilbage

Efter to mislykkede forsøg på at gøre sig i sportsverdenen som ejer af henholdsvis håndboldklubben AG København og storsponsor i Brøndby IF afviser han, at han har en fremtid i sportens verden. I stedet ønsker han at vende tilbage til den smykkebranche, hvor han tidligere har oplevet stor medgang.

"Jeg skal finde min vej tilbage til den branche, som jeg holder så utroligt meget af. Når min konkurrenceklausul med Pandora holder op, så står der jo en smykkeverden klar og venter på Jesper Nielsen. I mange af de markeder jeg har arbejdet i, er jeg jo personificeringen af Pandora-succesen," siger Jesper Nielsen.

Han afviser dog, at han vil konkurrere med Pandora. I stedet forestiller han sig, at han vil beskæftige sig med "noget andet inden for mode og livsstil", og så skal det være internationalt baseret.

I første omgang har Jesper Nielsen dog en sag kørende med Skat, der mener, at han skylder statskassen 168 mio. kr. blandt andet i forbindelse med sponsoratet i Brøndby. Skat har i den forbindelse med fået sikkerhed i Nielsens earn out-aftale med Pandora.

Læs også
Top job