Moody's: Tønder-sag giver mindre banktillid

Krakket i Tønder afspejler den dårlige kvalitet af danske bankers lånebøger og vil gøre det sværere for andre banker at hente kapital i markedet, vurderer Moody's i en ny rapport.

Foto: Casper Dalhoff

Krakket i Tønder Bank understreger kun, at de lån, der findes på danske bankers bøger, generelt er af ringe kvalitet. Det skriver ratingkæmpen Moody's i en ny analyse af krakket i det sønderjyske.

"Tønder Banks kollaps understreger de fortsatte udfordringer med kredit- og risikovurdering, som danske banker står over for, selv når de rapporterer om overskud, hvilket er credit negative," skriver Moody's vicepresiden Oscar Heemskeerk i rapporten.

Det stadige pres

Moody's hæfter sig ved at Tønder Bank kort før kollapset hentede hybridkapital hos sine kunder, hvilket ikke er fordrende for tilliden til andre banker, der fremover vil hente kapital.

"Fordi det sætter fokus på det stadige pres på kvaliteten af danske bankers lånebøger, forventer vi at Tønder Banks konkurs vil gøre det sværere for andre svage banker at rejse kapital, særligt fordi 52 af Danmarks 113 banker (46 pct.) kom ud med underskud i 2011," skriver Oscar Heemskeerk.


BRANCHENYT
Læs også