Tønder-ledelsen sagde undskyld

Ledelsen sagde undskyld men nægtede alligevel at tage det fulde ansvar for bankens krak. Tilsynets nedskrivningsregler er synderen, mener den.

Hverken undskyldningen eller forklaringen om den strammere regulering lød til at overbevise aktionærerne på stolerækkerne. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

En fåmælt Mogen Mortensen sagde undskyld til aktionærerne i Tønder Bank: ”Det rigtige ord er undskyld.”

Sådan lød det både fra bestyrelsesformanden i Tønder Bank, Carsten Dinsen Andernsen, og adm. direktør Mogens Mortensen, som begge beklagede, da de gik på talerstolen i Tønder-hallen for at møde aktionærerne i den krakkede bank.

Begge sagde de, at de var kede af, at banken måtte give fortabt:

”Ingen ønskede, at det gik som det gjorde, men derfor beklager vi det alligevel,” lød det fra Carsten Dinsen Andersen, som så yderst brødebetynget ud på talerstolen.

Tilsynets skyld

Men samtidig lagde begge vægt på, at konkursen og den efterfølgende overtagelse grundlæggende skyldes, at Finanstilsynet håndhæver de såkaldte OIV-regler (Objektiv indikation for værdiforringelse) hårdt.

”I bestyrelsen mener vi ikke, at OIV-reglerne giver rum for lokale pengeinstitutters forhold,” lød det fra bestyrelsesformanden, som samtidig pointerede, at både bestyrelsen, men også den administrerende direktør har penge i bankens aktier og dermed lidt tabt:

”Vi deler samme skæbne med alle andre kunder.”

Fåmælt direktør

Netop den administrerende direktør Mogens Mortensen, som siden krakket har befundet sig i flyverskjul fra pressen, holdt en meget kort tale, hvor han først beklagede, at situationen var endt, som den var, men også takkede medarbejderne for deres indsats.

Men herefter forsøgte også han at frifinde ledelsen ved at pege på OIV-reglerne.

”De strammere regler om OIV bliver til en akilleshæl,” sagde han og gav som eksempel, at OIV-regler foreskriver, at ejendomme skal kunne realiseres inden for seks måneder:

”Og jeg tror, vi alle ved, at det er vanskeligt at sælge en ejendom i lokalområdet inden for seks måneder.”

Hverken undskyldningen eller forklaringen om den strammere regulering lød til at overbevise aktionærerne på stolerækkerne.


BRANCHENYT
Læs også