Bankledelse betragtes som forbrydere

Rækken af spørgere var lang, da Tønder Banks ledelse torsdag aften sagde undskyld over for flere tusinde aktionærer samlet i en hal.

Den tidligere formand for den nu krakkede Tønder Bank, Carsten Dinsen Andersen (tv) og samt tidligere bankdirektør Mogens Mortensen på tordagens informationsmøde i Tønder Hallen. Foto: Ernst Van Norde

Til gengæld var spørgsmålene få, for de frustrerede borgere brugte deres taletid på at kommentere krakket snarere end at bore i det.

De anklagede den afgående bestyrelsesformand og direktør, Carsten Dinsen Andersen og Mogens Mortensen, for at være inkompetente, svindlere, ja sågar forbrydere.

Burde frihedsberøves

"De burde frihedsberøves ligesom Stein Bagger. Føj," lød det i adskillige versioner til højlydt jubel i hallen.

Bankledelsen forsvarede sig med, at krisen - og især de skrappere krav til den objektive værdiansættelse af pengeinstitutter - ganske enkelt ikke flugter med en lille bank, der følte sig nødsaget til at støtte det lokale erhvervsliv.

Undervejs blev Finanstilsynets sene kontrol og aktionærernes manglende spørgsmål de seneste år dog også bragt på bane i den fyldte hal, hvor brandmyndighederne til sidst måtte stille sig i vejen for flere gæster.

"Vi har alle et ansvar," lød det fra en midaldrende mand, og måske har han ret, men den side borede borgerne heller ikke i.

Kun frustrationer blev luftet. I jagten på en forbryder.
 

BRANCHENYT
Læs også