Sådan er reglerne for firmajulegaver

Kender chefen ikke reglerne, kan skatteregningen ende hos den enkelte medarbejder.

700 kr. er maks, når det gælder firmajulegaver. BRENDER ILAN

Der er god grund til som arbejdsgiver at kende reglerne for uddeling af firmajulegaver. Og som medarbejder er der særlig god grund til at sørge for, at chefen kender dem.

En arbejdsgiver må skattefrit uddele gaver for 1.000 kr. per medarbejder pr. år.

Julegaven må koste op til 700 kr. Resten kan bruges på fx en fødselsdagsgave.

Medarbejderen betaler

OBS

Advokat Allan Højbak fra Advodan forklarer, at overskrides bagatelgrænsen på de 1.000 kr., så koster det for medarbejderen:

"Får medarbejderen fx en julegave til 1.000 kr. og en fødselsdagsgave til 300 kr., så bliver medarbejderen beskattet af hele beløbet på 1.300 kr. Det sker fordi både den samlede bagatelgrænse og julegaveloftet er overskredet," siger han i en pressemeddelelse.

"Hvis medarbejderen får en julegave på 700 kr. og en fødselsdagsgave på 400 kr., så bliver medarbejderen beskattet af 400 kr., og det er, fordi bagatelgrænsen samlet set er overskredet, men julegaveloftet er ikke overskredet. Får medarbejderen en julegave på 700 kr. og en fødselsdagsgave på 300 kr., så er der ingen beskatning."

Indberetning

Ifølge loven er det medarbejderen, der på sin årsopgørelse skal indberette, hvis han eller hun i løbet af året har fået gaver med en samlet værdi på mere end 1.000 kr.

Har arbejdsgiveren uddelt en kontantgave eller en gave, hvis værdi overskrider 1.000 kr., skal han eller hun indberette gaven.

BRANCHENYT
Læs også