Lukrativ solcelleordning til på tirsdag

Overvejer du at få solceller på taget? Så er det nu, der skal handles.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) varslede i går et indgreb i de nuværende rammevilkår for private solcelleanlæg.

Men indgrebet gennemføres rent praktisk først på tirsdag, forklarer De Konservatives energiordfører Mike Legarth.

»Vi forhandlede nærmest frem til ministerens fremlæggelse af aftalen for at få sikkerhed for, at folk er omfattet af de nuværende regler, hvis de indgår en underskrevet og bindende aftale inden lovforslaget fremsættes på tirsdag. Det giver folk tid til at indgå kontrakter indtil da. Da vi fik det på plads, var vi tilfreds,« siger Mike Legarth.

For husejere interesseret i et solcelleanlæg betyder det, at nedtællingen er i fuld gang.

Noget at hente

Det bebudede indgreb vil nemlig sætte en stopper for den såkaldte nettomålerordning, som sikrer husejere en pris på alle solens stråler på ca. 2,20 kr. per kilowatt-time (kWh).

Når de nye regler træder i kraft, dykker prisen på solstrømmen med op til 41 pct., idet nettomålerordningen bl.a. udskiftes med en fast kWh-pris i 2013 på 1,30 kr. for solstrøm, der ikke forbruges af ejeren indenfor samme time, som den produceres.

At de nuværende regler er langt at foretrække, understreges bl.a. af, at Dansk Solcelleforening venter, at de nye regler vil betyde et noget nært totalt stop for privates køb af solcelleanlæg.

Få dage tilbage

En holdning som Martin Lidegaard og partierne bag aftalen, herunder Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative, imidlertid ikke deler.

I det fremlagte aftaleudkast kommer klima- og energiministeren ikke nærmere ind på, hvor lang løbetid interesserede solcelle-købere har.

I stedet anføres blot: »Regeringen vil fremsætte et lovforslag snarest muligt. De nye regler vil gælde fra, loven fremsættes.«

Fremsættelsen af lovforslaget vil ske tirsdag i folketingssalen.

Læs også