Omstridt pengemand bag redning af Slagelse

Slagelses FH blev reddet fra konkurs af kontroversiel pengemand, der mødte op med en tyk kuvert med euro-sedler.

Udlandsdanskeren Peter Lexander (t.v.) overrækker en kuvert med kontanter til Slagelse FHs pengeindsamler Jan Pedersen og redder dermed håndboldklubben fra konkurs. I midten bestyrelsesmedlem Bjarne Stenbæk. Foto: René Lystrup.

Da Slagelses håndboldhold i Damehåndboldligaen blev reddet fra en truende konkurs i sidste uge, kunne redningen i høj grad tilskrives en kontroversiel pengemand.

Manden hedder Peter Lexander og har flere gange været i politiets søgelys. For to år siden fortalte han i fogedretten, at han intet ejede og tværtimod havde en gæld på 1,8 mio. kr., men i sidste uge dukkede han pludselig op i håndboldklubben med en tyk kuvert med eurosedler, svarende til 213.000 kr. Han har desuden lovet at stille med yderligere 200.000 kr.

Slagelse-klubben holdt pressemøde om redningen, og her blev Peter Lexander fremstillet som en velhavende udlandsdansker, der driver virksomheder indenfor landbrug, bioetanol og ejendomme i Marokko, og som tidligere har stået bag et børnehjem i Katmandu og investeringer i mikrolån i Afrika.

Det er muligt, men han har også stået i spidsen for et kæmpe pyramidespilslignende koncept i Østeuropa, hvor især ungarer og rumænere har indbetalt mindst et trecifret millionbeløb til opkøb af CO2-kvoter. Indskyderne optjener bonus på at hverve nye medlemmer, men Jyllands-Posten har været i kontakt med adskillige indskydere, der frygter, at indskuddene er forsvundet.

Tillid til pengemand

I Slagelse er har klubben taget imod pengene med kyshånd:

»Vi har fuld tillid til ham. Han er en gammel Slagelse/Korsør-dreng. Vi har dyb respekt og stor taknemmelighed,« siger klubbens halspeaker Jan Pedersen, der har stået i spidsen for den pengeindsamling, der i sidste uge reddede klubben.

Kuverten med de mange kontanter blev overdraget på en pressekonference på Hotel Frederik d. II. Her blev det blandt andet oplyst, at Peter Lexander bor i Marokko.

»Ingen i det store udland ved, hvor jeg kommer fra, når jeg siger, at jeg er fra Slagelse. Men når jeg fortæller, at det er den by, der vandt Champions League i håndbold med Anja Andersen ved roret, så siger det pludselig folk en hel masse,« sagde han ifølge den pressemeddelelse, der efterfølgende blev sendt ud.

ikke noget at komme efter

Ivan Strandgaard fra Slagelse FH siger, at han på vegne af klubben har undersøgt Peters Lexander, og at der ikke er noget at komme efter. Han vil ikke ind på hvordan:

»Det rager ikke dig,« siger han.

I 2009 mente klubben sig også reddet fra en konkurs, da en ukendt person dukkede op med halvanden mio. kr. og et femårigt sponsorat. Han viste sig dog senere at være en svindler, men klubben blev alligevel reddet efter en kollektiv lønnedgang blandt spillerne.

Peter Lexander vil ikke fortælle, hvordan han igen er kommet til penge, men han afviser, at han har snydt nogen i Botanoo, men at han tværtimod er udsat for et komplot fra en gruppe medlemmer.

Læs hele artiklen i Jyllands-Postens tillæg ErhvervWeekend i dag lørdag.

Få digital adgang til artiklen. Find det abonnement, der passer dig bedst: Klik her

BRANCHENYT
Læs også