Lego afblæser gavealarm

Frygten for skuffede julekunder er ikke en realitet - endnu.

De populære Lego-varer kan stadig fås, men Lego kan ikke garantere, at det er tilfældet helt frem til jul.  LIND OLE

Der er stadig masser af Lego-kasser på hylderne i de danske legetøjsbutikker.

Selvom der i november var meldinger om, at Lego ikke kunne følge med efterspørgslen på det populære Lego Friends, er der endnu ikke udsolgt.

Charlotte Simonsen, kommunikationschef i Lego, fortæller, at selvom der kan være udsolgt i enkelte butikker, er produktionen godt med i forhold til tidligere år.

"Vi synes, der kom nogle meget store overskrifter ud. Leveringssituationen er rigtig god og faktisk bedre end sidste år," siger hun.

Lego
  • I 2011 have Lego et overskud på 4,2 mia. kr. og en omsætning på 18,7 mia. kr.
  • Legos globale markedsandel er over otte pct.

Stadig varer på hylderne

I de danske legetøjsbutikker finder man stadig langt de fleste Lego-kasser i julehandlen.

Top-Toy, der står bag Fætter BR og Toys'R'Us i Danmark, oplyser, at de populære Lego-kasser endnu ikke er udsolgt - selvom det ikke kan udelukkes i enkelte butikker.

Situationen er ikke den samme som i november, hvor varedirektør Carsten Nielsen fortalte, at Lego-salget sagtens kunne være større.

"Vi får løbende varer, men vi får ikke alt det, vi kan sælge. Jeg vurderer, at vi kunne have solgt mellem en tredjedel og en halv gang mere," sagde han til Børsen.

En æske udsolgt i legekæden

Hos Legekæden kan man også stadig få de fleste Lego-varer.

Direktør Morten Nielsen fortæller dog, at en æske fra Lego Friends-linjen - "Olivias Villa" - er helt udsolgt.

"Indtil videre er vi okay med, men det er klart, at når vi kommer tættere på jul, vil flere æsker forsvinde. Vi forventer også, at nogle æsker fra Lego City bliver udsolgt," siger han.

Ingen garantier

Bliver Lego-produkterne udsolgt inden jul, vil det ikke være første gang.

Charlotte Simonsen fra Lego vil heller ikke garantere, at virksomheden kan opfylde alle børns Lego-ønsker helt frem til jul.

"Der kan helt klart være produkter, som ikke er på hylderne helt frem til juleaften alle steder. Hvor nysgerrige vi end er, kan vi ikke se, hvad der står på alle børns ønskesedler," siger hun.

Top-Toy oplyser, at nogle Lego Friends produkter ikke er på lager i virksomhedens online butikker. Da lageret løbende fyldes op, er det bedste råd til kunderne at vende tilbage løbende.

BRANCHENYT
Læs også