0

Demonstranter i TV Avisen var fup

En nøje indstuderet demonstration mod Ebh Bank blev vist som ægte i TV Avisen.

De ældre demonstrationer blev instrueret af et produktionsselskab, som på vegne af DR producerer et program om Ebh Bank. Foto: Thomas Svaneborg

Det var ikke spontant men derimod indstuderet, da ældre demonstranter foran Retten i Hjørring i går viste deres harme over tiltalte bankfolk fra den nordjyske Ebh Bank.

Billederne af demonstranterne blev vist i Danmarks Radio på både DR Update og i TV Avisen klokken 18.30 og 21.30, som ses af op mod 1,5 mio. mennesker.

Men et filmklip, som BT er kommet i besiddelse af, viser, at demonstrationen var arrangeret og iscenesat af et tv-hold, som var hyret af Danmarks Radio selv.

Nøje instrueret

I klippet bliver de ældre demonstranter af en tilrettelægger nøje instrueret i, hvordan de skal agere.

Tilrettelæggeren er fra produktionsselskabet "Made In Copenhagen / Larm Film", som på vegne af Danmarks Radio producerer et program om Ebh Bank.

Flere af demonstranterne forklarer over for BT, at de blev ringet op af produktionsselskabet og efterfølgende hentet og bragt i en minibus betalt af selskabet, hvori der lå papskilte og tuscher klar.

Se optagelsen på BT's hjemmeside her (eksternt link).

En utvetydig fejl

TV 2 Nyhederne havde også optagelser af demonstranterne, men valgte ikke at bringe dem.

Redaktionschef ved TV 2 Nyhederne Hans Peter Blicher var ifølge BT nemlig alvorligt i tvivl om billedernes autencitet, fordi en fotograf på stedet havde givet ham besked om, at hele scenen virkede indstuderet.

Og kanalchef på DR1 Lotte Lindegaard erkender da over for BT også blankt, at klippet med demonstranter aldrig skulle have været bragt i TV Avisen.

"Det fremgår af TV Avisen, at demonstranterne er mødt ved retten på eget initiativ. Det er en utvetydig fejl og den bliver rettet i TV-Avisen og på dr.dk," siger hun.

 

Få de seneste erhvervsnyheder med vores nyhedsapp
BRANCHENYT
Læs også